Nyhet november 8, 2018

Besök på Google Digitalakademin för kurs i webbanalys

I tisdags fick vår klass Webbutvecklare e-handel möjlighet att besöka Google Digitalakademin för en kurs i webbanalys som hölls av Katrine Bimell.

I tisdags fick vår klass Webbutvecklare e-handel möjlighet att besöka Google Digitalakademin för en kurs i webbanalys som hölls av Katrine Bimell. Google Digitalakademin är ett temporärt utbildningscenter och en mötesplats som startades i våras på intiativ av Google, Arbetsförmedlingen och Almi för att stärka svenskarnas digitala kompetens. Vi fick en möjlighet att ställa några frågor till Katrine om initiativet och hennes syn på webbutveckling framåt.

Varför har ni satsat på Google Digitalakademin?
– För att förbättra digitala kunskaper och ge en god överblick över det digitala landskapet. Vi vill att fler ska få en chans att navigera klokare och mer informerat. Många idag har spetskompetens inom olika områden, men de flesta saknar ett helhetsgrepp som blir allt viktigare.

Hur viktigt är det med kunskaper inom webbutveckling framåt?
– Det blir allt viktigare för varje dag. Den mobila upplevelsen är extra viktig och tar allt större plats. Andra viktiga, växande områden är appar, VR, AR osv.

Vad är Digitalakademins roll för utvecklare i Sverige?
– Google Digitalakademin har en viktig roll i att peka på och lära ut helhetsperspektiv i en värld av specialister. Vi sammanför aktörer och människor med olika spetskompetenser. Alla pusselbitar är viktiga för att helheten ska fungera; UX, kundresan, tekniken, funktionerna, flödet, mätningar, analyser, tester, SEO, SEM, SEO-analys, SEO-copy. Vi utbildar, sammanfattar och sammanför.

För den som är intresserad av att besöka Google Digitalakademin och att gå på en av deras kostnadsfria kurser går det att anmäla sig här: https://learndigital.withgoogle.com/digitalakademin/f2f