ChangeMaker Blogg

20 Dec 2016

God Vild Jul!

//
Kommentarer0

I år ligger julen bra till om man ser till den arbetstid som ligger i mellandagarna; då vi ges möjlighet att reflektera och förbereda inför det nya året. Personligen tycker jag det är skönt att jobba på och inte uppleva att allt står helt stilla i 2-3 veckor under julen.

Med det sagt så ska det så klart ändå njutas!

Vi på Changemaker, som utbildningsanordnare med fokus på läroprocesser i stort och smått, upplever idag ett allt större och större gap mellan arbetsmarknads behov och utbildningssatsningar i stort.

10% av traditionella jobb försvinner och 10% nya tillkommer – varje år. Omsättningen är hög, och det räcker kanske inte med en yrkesutbildning eller examen för att ens personliga kompetens längre ska räcka resten av livet.  Det blir allt större fokus på det livslånga lärandet. På vidareutbildning och uppgradering av den egna kompetens.

Idag efterfrågar arbetsmarknaden människor som är självgående, ansvarstagande och som har rätt attityd. Vi behöver mer av det som av Schilngmann/Nordström kallas Vild Kunskap – det som inte kan läras ut traditionellt men som sker i samverkan mellan näringsliv, utbildning och kultur. Sådan kunskap som vaknar till liv när människor ges möjlighet att träffas, utvecklas och samverka i kreativa miljöer. Att testa idéer, misslyckas, testa igen, ta in nya perspektiv, och skapa tillsammans. (Precis i linje med vårt House of Change på Åsögatan 117.)

Framåt kommer vi på Changemaker att se över vårt utbud och våra satsningar. Och att utveckla nya koncept som skräddarsys efter marknadens och individens konstant föränderliga behov. Vi tror på ett mer entreprenöriellt samhälle framåt, där man i högre grad skapar ett jobb, snarare än att få ett jobb. Sen tror vi kanske inte på tomten, men vi önskar er alla en trevlig jul ändå!

Tom Løyche, VD Changemaker

Skriv ett svar