ChangeMaker Blogg

12 Jun 2015

Honkplease presenterar: Foodmaker-boken!

//
Kommentarer0

Honkplease är en del av Changemaker AB som fortfarande är under uppbyggnad. Det skulle kunna vara ett bokförlag men också en PR-byrå. Möjligheterna är många, vi får se vad det blir! Men en sak är alldeles säker: att kommunicera, dela och bryta idéer och få feedback från alla de vi arbetar med och för, är själva livsnerven för oss. Att ge ut böcker, till exempel,  är ett av många  sätt att göra det på.

Det finns ett gammalt ryskt citat som passar bra för oss: ”läs två böcker och skriv själv den tredje”. När något intressant har hänt, någon eller några har gjort något nytt och spännande, då vill vi berätta om det. Och nu är Honkplease första produkt klar; det blev en bok. Det är med stor glädje vi presenterar Foodmaker!

Socialt entreprenörskap. Foodmaker började som en utbildning och kanske är de också början på en rörelse. Den har testats, utvärderats och är på gång igen. Foodmaker är diskussion och väldigt hands-on vad gäller matidéer, närodling, mataktivism och urban matförsörjning.

Den första utbildningen gav mersmak. Det är sådant som händer när engagerade människor träffas, bryter idéer och vågar testa i praktiken. Kombinationen folkhögskola och samarbete med en lokalt förankrad utförare gjorde att det slog gnistor. Boken Foodmaker är ett långkok av de tankar, idéer och erfarenheter som gjordes under den första utbildningen. Ett diskussionsinlägg i en ständigt pågående utveckling i matfrågorna och samhället.

Klicka här för att läsa ett smakprov av boken!

Är du intresserad av att köpa Foodmaker? Kontakta oss då på info@cmeeducations.se.  Boken kostar 100 kronor.

Skriv ett svar