Nyhet januari 14, 2019

Boden Gamecamp & fler LIA-platser

Boden Gamecamp öppnar, fler LIA-platser och Glorious Games Group etablerar sig i Boden! Studenter kommer bland annat få jobba med utveckling för spelsuccén Minecraft.

Förra veckan invigdes Boden Gamecamp – ett nytt studentboende i Boden Business Park. Genom den snabba utvecklingen i Savast behövdes en lösning för de studerande på Indiespelutvecklare. Idag annonseras nästa stora etablering av Glorious Games Group, företaget bakom populära Stardoll.

”Vi är oerhört stolta över denna satsning! Allt detta är ytterligare kvittens på att det vi gör är rätt. En fantastisk utveckling för alla i både branschen och regionen”, säger Lars Lundqvist, studierektor och verksamhetsutvecklare på Changemaker Educations. Nya studentboendet är bara en av de fantastiska utvecklingar som händer uppe i norr. ”Jag har svårt att överblicka alla ringarna på vattnet som denna unika satsning ger och kommer fortsätta att ge, allt från häftiga event till nya företagsetableringar och affärer, och jag ser fram emot fortsättningen!”.

Sarah Belhumeur från House of How har genomgång med studenter

Sarah Belhumeur från House of How har genomgång med studenter

Idag studerar 50 personer i Boden Business park men om redan ett par år förväntas cirka 200 studenter finnas på plats. I och med den nya etableringen av flera spelbolag öppnas även praktikplatser upp för de studerande som gynnar både utbildningen och branschen. Det senaste tillskottet till spelklustret är Glorious Games Group som idag annonserar att de öppnar upp en studio i Boden. Under praktiken kommer studenterna bland annat få jobba med att utveckla minispel och spelarkostymer till supersuccén Minecraft tillsammans med House of How. Praktikplatser kommer även att finnas på Wanderworld, Glorious Games Group, Formsmedjan och Pixadome. Ytterligare ett stort steg i rätt riktning uppe i norr!