Vanliga frågor och svar!

Företag

Vilka företagskurser erbjuder ni?

Vi erbjuder företagskurser inom följande områden:
1. Agile projektledning 
2. Webbutveckling
3. Ledarskapsutveckling
4. Spel

Läs mer HÄR eller kontakta oss på info@cmeducations.se om du vill veta mer.

Har ni färdiga företagskurser eller skräddarsyr ni dessa?

Vi har både färdiga kurser och skräddarsyr efter era önskemål och behov. Exempel på färdiga kurser är Agile Management  eller Frontend Developer, båda i din egen takt online. Vi skräddarsyr också agila kurser från endagsintroduktion till 5 veckorskurser.

Kontakta info@cmeducations.se om du vill veta mer.

Yrkeshögskola

Hur ansöker jag till en utbildning?

Gå först in på UTBILDNINGAR  för att se vilka utbildningar vi har. Här kan du använda dig av vårt filter för utbildningsområden, utbildningar som är online eller onsite m.m.

Efter att du klickat dig in på en utbildning hittar du en röd knapp med texten “ANSÖK NU”. Du behöver även kolla igenom behörigheterna för utbildningen, samt urvalsprovet, och andra underlag du behöver för att skicka in en komplett ansökan.

Om utbildningen inte är öppen för ansökan, kan du lämna en intresseanmälan så vi kan kontakta dig när ansökan öppnar igen.

Kan man jobba heltid under utbildningen?

Det är olika från person till person! Vissa klarar av ett heltidsjobb parallellt med en utbildning, och vissa klarar inte det. Däremot, om du går en heltidsutbildning så förväntar vi oss att du kan avsätta ca 40 timmar i veckan åt föreläsningar och egenstudier, varav ca 12-15 timmar är föreläsningar och handledning. Resterande tid kommer gå åt till egenstudier, grupparbeten, projektarbeten, inlämningar och liknande.

Hur många timmar behöver jag plugga per vecka?

Om du går en utbildning som är heltid så förväntar vi oss att du avsätter ca 40 timmar per vecka åt föreläsningar och egenstudier, där ca 12-15 timmar är föreläsningar och handledning i realtid.
Om du går en utbildning som är halvtid så är det hälften av detta, alltså 20 timmar i veckan åt föreläsningar och egenstudier, där ca 6-8 timmar är föreläsningar och handledning.

Hur samarbetar skolan med LIA-företagen (arbetslivet)?

Skolan samarbetar genom ledningsgrupperna för respektive utbildning och genom LIA-besök. Vi har också kontakt med våra tidigare studerande (alumner) och genomför branschmöten med våra prioriterade branscher.

Hur fungerar era spelprojekt i Futuregames?

Futuregames samverkar med ledande spelbolag som initierar, genomför och utvärderar projekten. Dessa genomförs både på skolan och hos spelbolagen.

Vilka förkunskaper behöver jag för era utbildningar?

Det varierar för de olika utbildningarna! De förkunskaper som du behöver för en specifik utbildning hittar du under “BEHÖRIGHET” på respektive utbildningssida. Vissa utbildningar kräver bevis på arbetslivserfarenhet. De grundläggande behörigheterna för samtliga utbildningar är gymnasiebehörighet för yrkeshögskolan. För vissa utbildningar krävs särskild behörighet t.ex:
Svenska 2
Engelska 6
Matematik 2
Programmering 1

Hur ofta ska man vara på skolan?

De flesta föreläsningar är på skolan om du går en bunden utbildning, alltså ca 18 timmar per vecka. Skolan erbjuder även grupprum för dig och dina studiekamrater.

Är utbildningen på distans?

På varje utbildningssida kan du läsa om utbildningen sker på skolan, online eller blended.

Är undervisningen på svenska eller engelska?

Svenska är vårt standardspråk men viss undervisning kan vara på engelska, det beror oftast på vilken föreläsare vi tar in eller på förfrågan av klassen. Läs mer om språk på respektive utbildning. På Futuregames är det engelska som standardspråk. 

Får vi hjälp att hitta en LIA (praktikplats)?

Ja! Respektive utbildningsledare har regelbunden kontakt med branschen kring potentiella LIA-platser. Våra studerande söker själva LIA och inför det får de allt stöd de behöver. Exempelvis; individuell coaching av branschexperter för att bygga portfolio, CV, personligt brev, digital närvaro, löpande tips om LIA-platser från utbildningsledaren, kontakt med ledningsgruppen m.m.

Vad är urvalsprovet?

Urvalsprovet, även kallat särskilt prov eller arbetsprov, är vanligtvis skriftligt och i vissa fall mer en självskattning än ett traditionellt prov. Vi poängsätter dessa urvalsprov utifrån ett antal kriterier och använder poängen som grund för ett urval om vi har fler behöriga sökande än antal platser på en utbildning.

Hur ofta ska vi jobba med grupparbeten?

Våra föreläsare skapar grupparbeten löpande, ofta minst en gång under en kurs eller mer beroende på hur lång kursen är. 

Hur kommer jag i kontakt med er?

Vårt växelnummer är: 08-33 60 15
Vår email är: info@cmeducations.se
Längst ner på sidan hittar du även telefonnummer och mailadress till respektive ort. Du kan även hitta kontaktuppgifter till en utbildningsledare på respektive utbildningssida.

När är nästa Öppet Hus?

Håll dig uppdaterad på vår nyhetssida HÄR  för att se när vi har nästa event. 

Vilken egen utrustning behöver jag?

Det beror på vilken utbildning du går, men vanligtvis behöver du en egen laptop som uppnår modern prestanda, alltså max 2 år gammal.
För t.ex. våra spelutbildningar så har du tillgång till klassrum med fullt utrustade speldatorer.

Vad behöver jag förbereda innan skolstart?

Se till att du har den utrustning, kurslitteratur m.m. som krävs för att gå din utbildning. Ansök också om studiestöd från CSN i god tid. Läs igenom vår studerandehandbok och se över utbildningsplanen samt terminsplaneringen.

Vilka utbildningar kan jag plugga online?

Alla våra diplomkurser  sker online.

Kan jag gå flera utbildningar samtidigt?

Ja. Du har all rätt att gå fler utbildningar samtidigt. Däremot är det viktigt att du planerar din tid så att kan gå flera utbildningar parallellt. Vi rekommenderar dock inte att du går två heltidsutbildningar samtidigt pga att föreläsningar och grupparbeten kommer att krocka, (motsvarar 80 timmar per vecka).

Hur ansöker jag om studiemedel från CSN?

Logga in i dina sidor på CSN och där kan du ansöka om studiemedel. Här är det viktigt att du har fått information om exakta datum samt YH-poäng för respektive termin.

Vilken typ av examen får jag?

Från våra långa YH-utbildningar så får du en Yrkeshögskoleexamen. Från våra Folkhögskoleutbildningar och Diplomkurser får du ett diplom och/eller studieintyg.

Får jag jobb efter examen?

Vårt mål är alltid att samtliga studerande ska få en anställning efter avslutad utbildning. Enligt statistik från MYH får 9 av 10 anställning direkt efter avslutad utbildning.

Kontakt

Undrar du fortfarande något? Hör av dig!

Kontakta oss

info@cmeducations.se Växeln är öppen: Kl. 9-15
Lunchstängt: Kl. 12-13
Fredagar: Stängt

Frågor om ansökan?
Chatta med oss här till höger.

Se alla kontaktuppgifter > ">+46 8 336 015
Växeln är öppen: Kl. 9-15
Lunchstängt: Kl. 12-13
Fredagar: Stängt


Frågor om ansökan?
Chatta med oss här till höger.

Se alla kontaktuppgifter >