Om Folkhögskoleutbildningar

Join “the Maker School”

Folkhögskoleutbildningar – The Makerschool
The Makerschool är samlingsnamnet för våra folkhögskoleutbildningar. Här fokuserar vi på makerkultur, socialt entreprenörskap, digital slöjd och matproduktion i stadsmiljöer samt spelutveckling. Vi har tre utbildningar: Indiespelutvecklare, Gamemaker Luleå och Fristad Foodmaker Borås.

Indiespelutvecklare är en tvåårig yrkesutbildning inom spelutveckling där studenten får lära sig att arbeta som professionell spelutvecklare med inriktning ”Indiegames/Indiespel” (små och medelstora oberoende spelföretag). Utbildningen ska ge studenten verktyg och kompetens att arbeta som indiespelutvecklare i eget företag, tillsammans med andra eller som anställd. Genomförs under läsåret 2017-2018 tillsammans med Sunderby Folkhögskola (huvudman för utbildningen) i Boden, nätverket Arctic Game Lab m.fl. Läs mer på www.indiespelutvecklare.se

Gamemaker Luleå är en 40-veckors spelutbildning på halvtid med fokus på produktion av digitala spel. Utbildningen riktar sig till nybörjare och hobbyutvecklare som vill lära sig mer om professionell spelutveckling. Genomförs under läsåret 2017-2018 tillsammans med Sunderby Folkhögskola (huvudman för utbildningen) i Luleå, nätverket Creative Nodes och Luleå kommun.

Foodmaker Borås genomförs tillsammans med huvudmannen Fristads Folkhögskola. Det är en utbildning med teman kring foodmaking, odling/djurhållning, förädling och permakultur samt lokala och globala matrörelser. Genomförs i samarbete med olika aktörer inom nätverket Food Lab West samt Studiefrämjandet i Göteborg. Sedan hösten 2014 då den första omgången av Foodmaker GBG genomfördes har fler än 200 deltagare och företag och organisationer medverkat. Läs mer på utbildningens facebooksida – Foodmaker Community

Utbildningsbeskrivning: ”Foodmaker Borås vänder sig till dig som vill få en bredare kunskap om matproduktion i en urban kontext. Du kanske arbetar med mat på något sätt och vill få mer kunskap om maten från ”jord till bord”. Kanske är du stadsodlare och är nyfiken på hur du skulle kunna utveckla ditt intresse och kicka igång nya marknader. Eller så brinner du för kimchi och sauerkraut, egenodlad humle, cider på Åkerö och Signe Tillisch, aroniasylt med bär från närmsta offentliga häck, surdegen Gösta, friterad blåstång eller något annat spännande…Syftet med kursen är att ge dig inspiration, konkreta metoder och nya kontakter.”

Läs mer om Folkhögskolor på www.folkhogskola.nu