ChangeMaker Blogg

21 Jun 2016

VI laddar för hösten i House of Change

//
Kommentarer0

Wow, redan sommar!

Vi har precis haft vår årliga sommarfest på gården på Åsögatan 117. Vi drack Not for Sale Ale (creating a world where no one is for sale), pratade trender och framtidsförändring, och hade en riktigt fin kväll. Tack alla som var med!

Jag ville ge en liten sammanfattning om vad som hänt hos oss i år – och berätta om allt som händer nu till hösten!

Under våren har vi…

Vi har satt ett nytt rekord i antal sökande till Futuregames – kul att intresset för spelutveckling fortsätter att växa! Fram tills idag har vi utbildat runt 7-8% av de som jobbar i spelbranschen i Sverige. Och med start i september fortsätter vi!

Vi har även utökat antal platser på alla våra utbildningar i år med 50 %. Häromveckan gick vår första klass Webbutvecklare inom e-handel ut, och även den fjärde årskullen med Teknikillustratörer (Arvika). Stort grattis till alla som gått ut – och varmt lycka till framöver!

Under våren har vi även satsat på att uppgradera huset på Åsögatan, vårt House of Change, mitt på Söder där våra utbildningar nu huserar tillsammans med spännande företag inom design, VR, spel och kommunikation.

Vi har även genomfört en lång rad inspirerande meetups / Honk Please! arrangemang – bland annat med det danska gräsrotspartiet Alternativet och upplägg kring Gamification. Håll utkik efter fler spännande meetups hos oss i höst!

Till hösten ska vi…

Filmutbildningar blir ett stort fokus i höst – i tätt samarbete med produktionsbolaget Norse Legend lanserar vi Futurefilms, med utbildningar inom Hollywoodproduktion, Reklamfilm / Musikvideo och Visuella effekter / Animation som drar igång nu i september!

Till hösten blir det också ännu mer fokus på företagsutbildningar inom spel, film och företagsutveckling i Stockholm, och i Göteborg satsar vi på Urban Greening Development / Aktivism.

Våra folkhögskoleutbildningar Foodmaker (GBG) och Gamemaker (Luleå) fortsätter under hösten och genererar mängder av synergiprojekt. Vi har nu samlat allt vår verksamhet kring Urban Development under en egen site: foodmaker.se där en lång rad hållbara initiativ är på gång med fokus på socialt entreprenörskap och fjärde sektorn-utveckling.

Så enkelt uttryckt; vår ”höstkollektion” har fokus på följande erbjudande: Spelutveckling, filmutveckling och verksamhetsutveckling

Vi ses i höst!

Tom Løyche
Head of Change/VD

Skriv ett svar