Gamemaker Luleå är en tretton veckors folkhögskoleutbildning som ger kunskaper om och färdigheter i att producera brädspel och enklare digitala spel. Utbildningen vänder sig till alla som är intresserade av spel och spelutveckling. Utbildningen är på halvtid och är CSN-berättigad. Huvudman för Gamemaker Luleå är Sunderbyns Folkhögskola.

Utbildningskonceptet främjar båda kreativitet och strukturerat arbete i projekt. Utbildningen fokuserar på produktion med stöd av föreläsning/inspiration och kännetecknas av pedagogiken “learning by doing – learning by reflexion”.
Utbildningens teoretiska nivå avgörs av deltagarnas förförståelse, kunskap om och av spelproduktion. Oavsett förkunskap kommer deltagarna att kunna producera tillsammans med sin grupp minst ett brädspel och två digitala spel. Utbildningen har fyra delkurser:

  1. Fysiskt sällskapsspel (brädspel)
  2. Digitalt spel x 2
  3. Event och presentation för extern ”speljury”
  4. Feedback och intern utvärdering av spelproduktion samt uppsamling av innehåll och lärande, erfarenheter – kursavslut

Varje kursmoment innehåller teori, föreläsning/inspiration, praktisk produktion och presentationstillfällen. Varje kurstillfälle är 2 – 4 timmar. Handledning ges dels vid kurstillfällena, dels digitalt mellan träffarna enligt överenskommelse mellan deltagare och kursledare. Önskas mer information, kontakta utbildningsledare.

 

Section 1
Final Quiz
LärarePer Myrén
TypOnline-kurs
  • Futuregames

  • Studiestöd CSN: Ja
  • Utbildningstakt: 13 veckor - halvtidsstudier
  • Utbildningsort: Luleå
Intressseanmälan
Fält markerade med * måste skrivas i.
Köp nuBoka nu