E-handeln behöver webbutvecklare med fokus på kundens affärsnytta och UX. Idag handlar 9 av 10 svenskar varor och tjänster på nätet. Dynamisk webbutveckling, mobile first, responsiv design och UX utvecklas och implementeras i högt tempo. Vill du vara med och utveckla dagens och framtidens e-handelslösningar? Då ska du satsa på att bli webbutvecklare inom e-handel!

E-handeln behöver dig
Genom att utbilda dig till webbutvecklare inom e-handel får du en unik kompetensmix som är starkt efterfrågad på arbetsmarknaden. Du får en överblick över de ledande e-handelssystemen och du lär dig dynamisk webbutveckling där design, layout och funktioner stödjer kundens upplevelse (UX/UI) . Du lär dig hantera databaser, du bygger responsiva webbplatser för mobila plattformar, samt skapar system för flöden/logistik inom den orderhantering för dagens e-handel.

25 % LIA (praktik)
Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete, praktik, internship) hos ledande branschföretag. LIA:n fördjupar och breddar ditt lärande, samtidigt som du får de arbetserfarenheter som krävs för att utveckla dagens och morgondagens e-handelssajter. Du bygger ditt nätverk och skapar relationer med framtida arbetsgivare redan under studietiden.
Vi samarbetar med en rad företag gällande LIA, projekt, branschevents, föreläsningar och rekrytering, exempelvis; Nordic Web Team, Star Republic, Lybe, Netrelations, Tretton37, Ninetech, Heyworks, Opacity, Sphinxley,

Stark tillväxt
9 av 10 svenskar väljer att handla via digitala plattformar. Utbudet är enormt, det är enkelt att jämföra priser och e-butiken är öppen dygnet runt. Företagen måste hela tiden utvecklas för att kunna mäta sig mot svenska som utländska konkurrenter. Det är viktigt att förstå kundens totala köpupplevelse, som omfattar e-butiken, den faktiska varan/tjänsten, marknadsföringen, servicen, kvalitén och leveransvillkoren. Erbjudandet ska fungera oavsett om kunden vill handla via dator, läsplatta, mobiltelefon, smartwatch eller annan digital enhet.

Vi ger dig rätt kompetensprofil
Vi samarbetar med en rad företag och organisationer som alla uttrycker ett växande behov av webbutvecklare inom e-handel. Vi har samlat några av branschens mest kunniga utvecklare och föreläsare inom webbutveckling, webbdesign och e-Commerce under ett och samma tak. Du får möjlighet att utbilda dig till framtidens vassaste webbutvecklare inom e-handel. Och du sätter själv ribban för hur långt du vill nå under dina två år hos oss.

Utbildningsplan och yrkeshögskoleexamen
Efter avslutade och godkända studier erhåller du yrkeshögskoleexamen om totalt 450 yh-poäng, vilket motsvarar drygt två års heltidsstudier. Din utbildningsplan godkänns och övervakas av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) som har höga krav på kvalitet och lärande. Changemaker Educations ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av din utbildning.  Du som studerar har en utbildningsledare som koordinerar din utbildning och fungerar som din kontaktperson under studietiden.
>> Läs mer om MYH på www.myh.se
>> Länk till utbildningsplan

Vad arbetar du som efter utbildningen?
Att jobba som utvecklare inom e-commerce innebär en möjlighet att bygga, förbättra och utveckla nya e-handelsmiljöer och funktioner. Utbildningen ger dig verktyg för att förstå behov och utbud på dagens e-marknad, och kunskap att blicka framåt och utveckla framtidens e-handel. Du får lär dig att skapa digitala miljöer med kundupplevelsen i fokus. Exempel på yrkesroller är:

 • Webbutvecklare
 • Webbprogrammerare
 • E-handelsutvecklare
 • Webbapplikationsutvecklare
 • Projektledare Webb/E-handel
 • Webbdesigner

Ledningsgruppen för Webbutvecklare E-handel
Din utbildning har en ledningsgrupp som säkerställer branschkontakter, utveckling och kvalitet genom hela utbildningsprocessen. Ledningsgruppen träffas två gånger per termin och innefattar arbetsgrupper för olika områden, exempelvis pedagogik och LIA. Studerandeinflytande säkerställs genom att två studerande ingår i ledningsgruppen och representerar alla som går utbildningen.

Ledningsgruppen består av representanter från näringslivet, skolledningen, allmänna skolväsendet, branschorganisationerna och de studerande. Medlemmarna ges full insyn i utbildningen och pågående projekt. Ett av ledningsgruppens s är att säkra att utbildningen omfattar den kompetens och de kunskapsområden som motsvarar arbetsmarknadens behov.

Ledningsgruppen består idag bl a av:
Ulf Bilting, Bilting Idé AB (Ordförande)
Johan Liljeholm, Nordic Web Team
Bengt Wessborg, Star Republic
Alexander Tonelli, iStone
Oskar Lind, Claremont
Mattias Pihlström, Brightstep
Leif Östman, IBS Enterprise Sweden
Per Sandström, Kollegorna
Per-Mattias ‘P-M’ Nordkvist, Improove
Andreas Blåeldh, Ninetech
Anette Stjärnkvist Lönnberg, Ninetech
Johan Blaus, KTH
Sanna Haage, MediaGymnasiet
Thomas Bengtsson, VD Lybe
Veronica Gidén, Systemutvecklare Apotea
Malin Ströman, SVT
Oscar Lindqvist, Heyworks
Emelie Fågelstedt, Fågelstedt Kommunikation
Tom Løyche, VD, Changemaker Educations
Anna Möller, Utbildningsledare, Changemaker Educations

Välkommen med din ansökan!
Tveka inte – mejla eller ring om du har frågor
Du är välkommen att mejla eller ringa om du har frågor inför din ansökan;
Anna Möller (utbildningsledare) anna@cmeducations.se / 0708-36 91 00

Vem är behörig?
Du som har en gymnasieexamen med en6, sv2, ma2 och pr1 är välkommen att ansöka.
OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många andra sätt, du kanske har studerat vidare eller arbetat med webb, data/it, e-handel eller närliggande områden. Du kan också ansökan enligt 20%-regeln om du har arbetat inom området tidigare och ej har en gymnasieexamen.
All information om ansökan och behörighet finns när du klickar på Ansök här!

Hur ansöker du?
Du klickar på knappen Ansök här! Här fyller du i alla uppgifter du kan och laddar upp de dokument som krävs. Gymnasiebetyg är obligatoriska att ladda upp om du ej söker enligt 20%-regeln. Om du vill hänvisa till reell kompetens (utanför gymnasieskolan) behöver du styrka detta med rätt dokument. Övriga dokument inklusive arbetsprover (skriftligt prov, CV, arbetsintyg) är frivilliga att ladda upp. Tänk på att dina meriter stärker dina möjligheter att bli antagen då vi har totalt 30 platser.

Vad händer efter att du har lämnat in din ansökan?
Ansökningsperioden är öppen 15 februari – 29 juni 2018
. Alla som är behöriga och ansöker under den ordinarie ansökningstiden kommer att kallas till ett möte hos Changemaker Educations. På mötet får du veta mer om utbildningen och träffa utbildningsledningen. Samtidigt gör du ett frivilligt muntligt prov. Alla sökande rangordnas efter en poängskala som avgör vilka som kommer att erbjudas en plats på utbildningen. Poängskalan, max 50 poäng, utgår från det skriftliga och muntliga provet som mäter dina kunskaper och erfarenheter kopplat till webbutveckling och e-handel. Med start 1 maj och löpande framåt till sista ansökningsdag fattar ledningsgruppen beslut om vilka som ska antas till utbildningen.

Du får svar senast fredag 22 juni 2018. Du kan bli antagen eller reserv om du är behörig. Om du har erbjudits en plats på utbildningen måste du tacka ja inom fem arbetsdagar från det att du fått beskedet. Vi mejlar dig svaret på den mejladress du anger i din ansökan.

Kursstart är preliminärt måndag 17 september kl 10.00. Mer information kommer i antagningsmejlet.
Lycka till med din ansökan så hoppas vi på två intensiva och lärorika år tillsammans!
Ledningsgruppen, LIA-företagen och Changemaker Educations genom
Anna Möller, Utbildningsledare Webbutvecklare E-handel

FB_2

Section 1
Final Quiz
TypOnline-kurs
 • Webb

 • Antal YH-poäng: 450
 • Studiestöd CSN: Ja
 • Kursstart: 17 Sep
 • Utbildningsort: Stockholm
Övrig information
Ansökningsperioden är öppen 15 februari – 29 juni, 2018. Kursen startar den 17 september, 2018. Webbutvecklare e-handel ger 450 YH-poäng, vilket motsvarar drygt två års heltidsstudier.
Köp nuBoka nu

Välkommen på Infoträff
Har du frågor om utbildningen Webbutvecklare e-handel eller vill du veta mer om framtidsutsikterna för en karriär inom webbutveckling och e-handel? Varmt välkommen på Infoträff hos oss i House of Change på Åsögatan!

Datum: Torsdag 28 juni kl 14:00.
Adress: Åsögatan 117, 116 24 Stockholm

Anmälan görs innan till anna@cmeducations.se

Tidigare elev

sabrina_shecancode"En anledning till att jag valde att bli utvecklare är att det aldrig är tråkigt på jobbet. Det finns alltid ny teknik, nya projekt, nya team."

Idag jobbar Sabrina Miao som utvecklare på tretton37. Läs vår intervju med henne här.

Sagt av ledningsgruppen

Sanna_Haage"En Yh-utbildning är ett suveränt sätt att komma ut på arbetsmarknaden. Du vet att det du lär dig är relevant och aktuellt."

Sanna Haage, MediaGymnasiet. Läs intervjun här.