Community Reporters – skapa video med mobilen

Video blir allt viktigare som medium samtidigt som nästan alla idag har tillgång till en egen smart phone. Lär dig mer i kursen Community Reporters!

Video blir allt viktigare som medium samtidigt som nästan alla idag har tillgång till en egen smart phone. I kursen Community Reporters lär vi ut hur man kan använda mobiltelefonen som arbetsredskap för att förmedla berättelser och nyheter från ens lokalsamhälle, nätverk eller på det egna företaget. 

Under kursen lär du dig att söka upp, fånga, bearbeta och publicera berättelser genom användandet av enkel och kostnadsfri teknik. Vi går igenom grunderna för berättande och storytelling och lär ut hur du använder mobiltelefonen för att filma och fånga upp ljud på bästa sätt. När vi tagit fram material att jobba med bearbetar vi det i standardredigeringsprogram från nätet och går igenom redigeringsteknik. Vi avslutar sedan med en genomgång om publicering online.

Community Reporters på ditt företag

Genom att ge nyckelmedarbetare verktygen att hitta, förmedla och publicera berättelser från det egna företaget blir organisationen bättre på att nå ut genom mediebruset med meningsfullt innehåll. Ett växande nätverk av ’reportrar’ blir snabbt ett viktigt tillskott till er organisations utveckling, sammanhållning och framtidsarbete.

Community reporters erbjuds som skräddarsytt koncept och genomförs hos er under en bestämd tidsperiod. Era utvalda Community Reporters lär sig metoder, teknik, plattformar och verktyg för att skapa viktiga reportage som engagerar och utvecklar internt och externt i er organisation.

Ökat användande av mobilvideo stärker din marknadskommunikation och internkommunikation. Du skapar en naturlig digital strategi och kan sprida kvalitativa, rörliga nyheter internt och externt. Att skapa video med mobilen blir snart ett viktigt organisationsbyggande och varumärkesbyggande verktyg som integreras i din dagliga verksamhet.

Kontakta Anders Pettersson på anders@changemaker.nu eller 076-876 66 62 för att diskutera en lösning.

Bakgrund: EU-projektet Our Voices och Hyresgästföreningen Västra Regionen

Kursen Community Reporters bygger på EU-projeket Our Voices som syftar ge lokala communities och ungdomar i utsatta samhällsområden ökat inflytande och självbestämmande genom att ge dem verktyg att sprida sina historier digitalt. Nätverket startade i Manchester och i detta projekt är sex olika länder inblandade, däribland Changemaker som representant från Sverige. Mer om Our Voices finns att läsa här.

Lokalt har Changemaker genomfört kursen ”Community Reporters” under projektet Our Voices tillsammans med Hyresgästföreningen Västra Regionen. Se casefilm nedan:

Community Reporters – skapa video med mobilen

Ort: Stockholm
Övrig information

Kursen skräddarsys efter behov. Kursen kan hållas ute hos företag eller hos Changemaker Educations. Kontakta Anders Pettersson för mer information: anders@changemaker.nu

Utbildningsledare

Anders Pettersson
anders@changemaker.nu

Anmälan till
Community Reporters – skapa video med mobilen

Skicka anmälan