Utbildning

Indiespelutvecklare

Sveriges första yrkesutbildningar inom indiespelutveckling bedrivs tillsammans med Sunderby Folkhögskola i Boden.

INIDIESPELUTVECKLARE SPELDESIGNER / SPELPROGRAMMERARE är en 2-åriga yrkesutbildning med 25 platser. Lärare med spelandet i blodet. Du lär dig på riktigt med skarpa uppdrag och spelprojekt från spelbranschen. Teori, spelprojekt och tjugo (20) veckors praktik ger dig både kunskaper och kontakter för att kunna arbeta som speldesigner eller spelprogrammerare direkt efter utbildningen.

Utbildningarna har tagits fram tillsammans med dataspelsbranschen, den regionala spelorganisationen Arctic Game Lab och alla spelutvecklingsbolag i norrland! Utbildningarna har som mål att du ska kunna gå rakt ut i arbete antingen som anställd eller egenföretagare efter avslutad utbildning. Under de två åren kommer du, förutom att få teori om spelutveckling, även att göra en mängd spel, arbeta upp en portfolio samt pitcha spelidéer och spelkoncept för yrkesverksamma spelutvecklare. I utbildningen ingår även 20 veckors praktik på spelföretag och årliga studieresor.

Utbildningen ställer inga formella krav på förkunskaper inom området men ett stort intresse och gärna erfarenhet av spelutveckling, spelproduktion sen tidigare förväntar vi oss att du har! Och att du vill göra allt för att bli spelutvecklare!

Huvudman för utbildningen är Sunderby Folkhögskola. Changemaker Educations ansvarar för genomförandet.

Läs mer på www.indiespelutvecklare.se

Indiespelutvecklare

Ort: Annan

Kursansvarig