Program // YH-poäng: 450

Webbutvecklare e-handel Boden

E-handeln behöver webbutvecklare med fokus på kundens affärsnytta och UX. Vill du vara med och utveckla dagens
och framtidens e-handelslösningar? Då ska du satsa på att
bli webbutvecklare inom e-handel.

Plugga i Boden

Boden erbjuder garanterat studentboende, toppmoderna utbildningslokaler och storslagen natur med närhet till LIA-företagen och dina framtida arbetsgivare.

MEETUP onsdag 10 april kl 17.00

Välkommen på en kväll med trendspaning inom e-handeln, samtidigt som du får viktig information om utbildningen. Studerande, lärare och utbildningsledare finns på plats för att besvara alla dina frågor. Anmäl dig här!

10 april 2019 kl 17.00 – 19.00 på Teknikvägen 3, Boden Business Park.

E-handeln behöver webbutvecklare med fokus på kundens affärsnytta och UX. Idag handlar 9 av 10 svenskar varor och tjänster på nätet. Dynamisk webbutveckling, apputveckling, mobile first, responsiv design och UX-design utvecklas i högt tempo. Digitala strategier och digitala kampanjer är viktiga framgångsfaktorer. Vill du vara med och utveckla dagens och framtidens e-handelslösningar? Då ska du satsa på att bli webbutvecklare inom e-handel!

E-handeln behöver dig

Genom att utbilda dig till webbutvecklare inom e-handel får du en unik kompetensmix som är starkt efterfrågad på arbetsmarknaden. Du får en överblick över e-handeln och du lär dig dynamisk webbutveckling där design, layout och webshopens funktioner samverkar och stödjer kundens totala upplevelse (UX/UI). Du lär dig hantera databaser, du bygger responsiva webbplatser för mobila plattformar, samt skapar system och integrationer för flöden inom dagens e-handel.

25 % LIA (praktik)

Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete, praktik, internship) hos ledande branschföretag. LIAn fördjupar och breddar ditt lärande och du får arbetserfarenheter som krävs för att utveckla dagens och morgondagens e-handel. Du bygger ditt nätverk och skapar relationer med framtida arbetsgivare redan under studietiden.
Vi samarbetar med en rad företag och e-handelsplattformar i Boden gällande LIA, projekt, branschevents, föreläsningar och rekrytering, exempelvis; Formsmedjan Strategisk Kommunikation, Yago E-commerce, Hello Future, In The Cold, Humbly, Tromb, More Digital Studios, Weblicity och många fler.

Stark tillväxt

9 av 10 svenskar väljer att handla via digitala plattformar. Utbudet är enormt, det är enkelt att jämföra priser och e-butiken är öppen dygnet runt. Företagen måste hela tiden utvecklas för att kunna mäta sig mot svenska och utländska konkurrenter. Det är viktigt att förstå kundens totala köpupplevelse, som omfattar e-butikens design och funktioner, den faktiska varan/tjänsten, marknadsföringen, servicen, kvalitén och leveransvillkoren. Erbjudandet ska fungera oavsett om kunden vill handla via dator, läsplatta, mobiltelefon, smartwatch eller annan digital enhet.

Vi ger dig rätt kompetensprofil

Vi samarbetar med en rad företag och organisationer som alla uttrycker ett växande behov av webbutvecklare inom e-handel. Vi har samlat några av branschens mest kunniga utvecklare och föreläsare inom webbutveckling, webbprogrammering, webbdesign och e-commerce under ett och samma tak. Du får möjlighet att utbilda dig till framtidens vassaste webbutvecklare inom e-handel. Du sätter själv ribban för hur långt du vill nå under dina två år hos oss.

Utbildningsplan och yrkeshögskoleexamen

Efter avslutade och godkända studier erhåller du yrkeshögskoleexamen om totalt 450 yh-poäng, vilket motsvarar 90 veckor, dvs drygt två års heltidsstudier. Din utbildningsplan godkänns och övervakas av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) som har höga krav på kvalitet och lärprocesser. Changemaker Educations ansvarar för planering, genomförande och utveckling av din utbildning.  Du som studerar har en utbildningsledare som koordinerar din utbildning och fungerar som din kontaktperson under studietiden.
>> Läs mer om MYH på www.myh.se
>> Länk till utbildningsplan

Vad arbetar du som efter utbildningen?

Att jobba som utvecklare inom e-commerce innebär en möjlighet att bygga, förbättra och utveckla nya e-handelsmiljöer och funktioner. Utbildningen ger dig verktyg för att förstå kunder, behov och utbud på dagens e-marknad. Du får kunskap att blicka framåt och utveckla framtidens e-handel. Du får lär dig att skapa digitala miljöer med kundupplevelsen i fokus. Exempel på yrkesroller är:

  • Webbutvecklare
  • Webbprogrammerare
  • E-handelsutvecklare
  • Webbapplikationsutvecklare
  • Projektledare Webb/E-handel
  • Webbdesigner
  • UX-designer

Ledningsgruppen för Webbutvecklare E-handel

Din utbildning har en ledningsgrupp som säkerställer branschkontakter, utveckling och kvalitet genom hela utbildningsprocessen. Ledningsgruppen träffas två gånger per termin och innefattar arbetsgrupper för olika områden, exempelvis pedagogik och LIA. Studerandeinflytande säkerställs genom att två eller flera studerande ingår i ledningsgruppen och representerar alla som går utbildningen.

Ledningsgruppen består av representanter från näringslivet, skolledningen, allmänna skolväsendet, universitet/högskolan, branschorganisationerna och de studerande. Medlemmarna ges full insyn i utbildningen och pågående projekt. En av ledningsgruppens uppgifter är att säkra att utbildningen omfattar den kompetens och de kunskapsområden som motsvarar arbetsmarknadens behov.

Välkommen med din ansökan!

Tveka inte – mejla eller ring om du har frågor;
Lars Lundqvist (utbildningsledare) lars.lundqvist@cmeducations.se / 070-990 16 61

Vem är behörig?

Du som har en gymnasieexamen med en6, sv2, ma2 och pr1 är välkommen att ansöka.
OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många andra sätt, du kanske har studerat vidare eller arbetat med webb, data/it, e-handel eller närliggande områden. Du kan också ansöka enligt 20%-regeln om du har arbetat inom området tidigare och ej har en gymnasieexamen. Ring eller mejla så berättar vi mer.

Hur ansöker du?

Ansökningsperioden är öppen 18 feb – 1 maj.
Här fyller du i alla uppgifter du kan och laddar upp de dokument som krävs. Gymnasiebetyg är obligatoriska att ladda upp om du ej söker enligt 20%-regeln. Om du vill hänvisa till reell kompetens (utanför gymnasieskolan) behöver du styrka detta med rätt dokument. Övriga dokument inklusive särskilt prov och arbetsprover (skriftligt prov, CV, arbetsintyg) är frivilliga att ladda upp. Tänk på att dina meriter stärker dina möjligheter att bli antagen då vi har totalt 30 platser.

Vad händer efter att du har lämnat in din ansökan?

Alla som är behöriga och ansöker under den ordinarie ansökningstiden (tom 1 maj 2019) kommer att kallas till ett möte/intervju hos Changemaker Educations. På mötet får du veta mer om utbildningen och träffa utbildningsledningen. Samtidigt gör du ett frivilligt muntligt prov. Alla sökande rangordnas efter en poängskala som avgör vilka som kommer att erbjudas en plats på utbildningen. Poängskalan, max 50 poäng, utgår från det skriftliga och muntliga provet som mäter dina kunskaper och erfarenheter kopplat till webbutveckling och e-handel. Med start 2 maj och löpande framåt fattar ledningsgruppen beslut om vilka som ska antas till utbildningen.

>> Du kan ladda ner det skriftliga provet här!

Du får svar innan midsommar 2019. Du kan bli antagen eller reserv om du är behörig. Om du har erbjudits en plats på utbildningen måste du tacka ja inom fem arbetsdagar från det att du fått beskedet. Vi mejlar dig svaret på den mejladress du anger i din ansökan. Utbildningen startar 9 september 2019 och det är viktigt att du kommer på uppropet så du säkerställer att du får din utbildningsplats hos oss.

HUR ÄR DET Att plugga i boden?

Boden erbjuder garanterat studentboende max 15 min promenad från våra toppmoderna utbildningslokaler. Boden Business Park rymmer kulturella och kreativa näringar och i stadskärnan finns caféer, restauranger och hantverksbodar. Du är omgiven av natur, vatten och berg. Här är nära till allt och du kan fiska, ströva, åka skidor, skoter, gymma, prova forsränning, westenridning och mycket mer. 20 min till Luleå och 30 min till Kallax flygplats.
>> Läs mer om att plugga i Boden här!

Välkommen med din ansökan så hoppas vi på två intensiva och lärorika år tillsammans!
Ledningsgruppen, LIA-företagen och Changemaker Educations genom Lars Lundqvist, Utbildningsledare Webbutvecklare E-handel

 

Changemaker Educations
Teknikvägen 3 – 961 50 – Boden
info@cmeducations.se

Webbutvecklare e-handel Boden

YH-poäng: 450
Studiestöd CSN : Yes
Kursstart: 09/09/2019
Ort: Boden / Luleå

Kursansvarig

Sabrina Miao blev utvecklare på Tretton37