Intervju april 19, 2018

Välkommen Jenny Hellspong, vår nya Office Manager!

Under våren har vi nöjet att välkomna ett antal nya personer på Changemaker Educations, och en av dem är Jenny Hellspong som börjat jobba som Office Manager hos oss.

Under våren har vi nöjet att välkomna ett antal nya personer på Changemaker Educations, och en av dem är Jenny Hellspong som börjat jobba som Office Manager hos oss. Vi fick en chans att ställa några frågor till Jenny om vem hon är och varför hon är intresserad av utbildningsområdet. Vi bad henne även att dela med sig av en framtidsspaning.

Vad blir din roll på Changemaker Educations?

– Jag är Office Manager på Changemaker. Det innebär bland annat att jag bokar och organiserar allt som omfattar kontor, lokaler och konferenser på en daglig basis och leder övriga medarbetare inom området. I min roll har jag kontakt med alla som rör sig i House of Change så som studenter, lärare, personal, kunder, hyresgäster och leverantörer. I min roll handlar det om att se till att allt flyter på, att jag gör uppföljningar med skolans ledning och verkar för ett gott arbetsklimat.

Vad gjorde du tidigare?

– Senast jobbade jag för SISU idrottsutbildarna som projekt- och processledare.

Varför är du intresserad av att jobba med utbildning?

– I många år har jag jobbat inom utbildningsverksamhet av olika slag för att det är en kreativ, stimulerande och utvecklande miljö. Inom Changemaker är jag ”nygammal” eftersom jag var med redan år 2006 då företaget startade sina första spelutbildningar i Sverige. Det har hänt mycket sedan dess. Verksamheten har vuxit och jag är otroligt stolt över att vara en del av teamet som utvecklar Changemaker idag.

Berätta om en trend du tycker är spännande just nu, och hur du tror att den kommer att påverka samhället framöver!

– AI (artificiell intelligens) finns idag men kommer att förändra samhället på så många områden som vi inte har sett ännu. Man brukar tala om att mänskligheten gick från industrisamhället till det digitala samhället. Nästa era är AI-samhället. I framtiden kommer i princip allt vara assisterat av AI, oavsett vad man jobbar med. Det som idag är SIRI i våra iPhone-telefoner är bara början. I praktiken finns ju redan självkörande bilar och systemet anses faktiskt säkrare än om en människa kör. Varför vi inte har sett självkörande bilar i Sverige ännu är för att vår lag förbjuder detta (en statlig utredning arbetar med förslag på lagstiftning 2017/2018). Jag tror inte min yngsta dotter kommer att behöva ta körkort eftersom AI-bilar kommer att vara någonting helt självklart när hon är vuxen.

Varmt välkommen, Jenny!