fbpx
Intervju maj 4, 2018

Catharina Boston Cronholm blir ny studierektor på Changemaker Educations

Catharina Boston Cronholm börjar som studierektor på Changemaker Educations i början på maj, och kommer närmast från Berghs School of Communication där hon jobbat som studierektor i flera år.

Catharina Boston Cronholm börjar som studierektor på Changemaker Educations i början på maj, och kommer närmast från Berghs School of Communication där hon jobbat som studierektor i flera år. Till hösten startar ett antal nya utbildningar på Changemaker Educations och Catharinas jobb blir att stötta upp skolan, lärarna och personalen i en tid av expansion. Changemaker Educations ligger bakom några av Sveriges främsta YH-utbildningar inom spelutveckling, under samlingsnamnet Futuregames, så väl som utbildningen Webbutvecklare e-handel.

– Spelutveckling kommer att bli en ny kontext för mig så klart, men både Changemakers och Berghs utbildningar faller inom den kreativa sektorn där pedagogiken ”learning by doing” är en av de viktigaste framgångsfaktorerna. Det kommer att bli spännande att gå in i både spelvärlden och e-handelsområdet som är två starkt växande branscher idag. Jag ser fram emot att börja i rollen som studierektor på Changemaker för att hjälpa till att bibehålla och utveckla skolans utbildningar framåt och att vara en del av teamet runt studenterna, säger Catharina Boston Cronholm.

Catharina har lång erfarenhet av att jobba med YH-utbildningar från sin tid på Berghs, och lyfter att den närhet som YH-utbildningar har till branschen är något som behövs allt mer i dagens snabbföränderliga samhälle.

– Jag tror att YH-utbildningar är ett absolut måste för att samhället ska gå runt idag. Det finns så många olika yrkesroller som kräver spetskompetens och där YH-studenter kommer vara ”plug and play” tack vare den yrkeserfarenhet de fått under utbildningen. Changemakers utbildningar inom spel och e-handel har framstående branschfolk kopplat till sig, och precis som på Berghs är den närheten till branschen bland det viktigaste för studenterna, berättar Catharina.

Under våren välkomnar Changemaker Educations en rad nya personer, utöver Catharina även Fredrik Jonsson i rollen som Creative Director, Johanna Schramm som kommunikatör, Jenny Hellspong som Office Manager, Linda Jefferson som utbildningskoordinator och Allan Grandestedt som IT-ansvarig.

– Det är en spännande tid för Changemaker och till hösten kommer det att vara 220 elever på skolan på Åsögatan. Mitt mål är att hjälpa till att sätta en struktur i takt med att skolan växer. Jag tar också med mig erfarenhet av studentfrågor, planering och genomförande av utbildningar där ”branschen” är den främsta och absolut viktigaste tillgången för att fylla utbildningarna med rätt innehåll. Och så klart vikten av kommunikation i alla sammanhang, säger Catharina.

Catharina ser även framför sig hur studenter från de båda skolorna skulle kunna samarbeta med varandra i olika projekt framåt.

– Spel- och webbutvecklingsstudenter från Changemaker Educations och kommunikationsstudenter från Berghs skulle kunna skapa spännande saker tillsammans med sina kompletterande kompetenser. När Futuregames för några år sedan satt i Berghs lokaler hittade studenterna varandra i huset och spontanjobbade ihop. Jag ser fram emot att se om man kanske kan skapa nya plattformar för att få till liknande samarbeten mellan skolorna framåt också, menar Catharina.

– Vi är mycket glada över att få in Catharina som studierektor på Changemaker Educations. Hon kommer att spela en viktig roll i en tid av stor tillväxt. Målet är att fortsätta etablera sig som det självklara valet för den som vill utbilda sig inom spelutveckling eller e-handel. Sen planerar vi även för en internationell satsning, särskilt för våra spelutbildningar där Sverige ju redan är ett av de starkaste länderna internationellt inom branschen, avslutar Tom Løyche, VD på Changemaker Educations.