fbpx
Spotlight maj 7, 2019

Indiespelutvecklare gör skin pack till Minecraft

En grupp studerande på Indiespelutvecklare i Boden gör sin praktik på House of How och har precis släppt ett skin pack på Minecraft Marketplace: 'The Night Shift'. Vi pratar med Patrik Ångström som är en av dem som jobbat med projektet.

En grupp studerande från programmet Indiespelutvecklare i Boden, som för närvarande gör praktik på House of How, har precis släppt ett Minecraft skin pack på Minecraft Marketplace: ’The Night Shift’. Minecraft är ett av världens mest spelade spel, så det är inget mindre än en fantastisk bedrift att lansera ett skin pack till spelet under utbildningen.

Vi pratar med Patrik Ångström på programmet Indiespelutvecklare som är en av dem som jobbat med ’The Night Shift’.

Varför utbildar du dig till Indiespelutvecklare?

– Jag har alltid gillat att rita och göra coola saker. Sen har jag också alltid spelat spel och tyckt om det mer än film och TV, så det är väl en naturlig slutsats att jag vill göra coola spel.

Varför valde du att göra praktik på House of How?

– Att hitta praktik kan vara väldigt svårt så det kom väldigt lägligt att HoH startar en liten systerstudio i Boden. De letar efter nya utvecklare som mig till att jobba med Minecraft och jag slipper flytta tillbaka till Stockholm.

Jag kunde valt en annan studio men jag valde HoH för jag ville jobba med PC-spel.

Berätta om The Night Shift – vad är det?

– The Night Shift var vårt första projekt på praktiken som alla grafiker fick jobba på för att lära sig hur man gör skinpacks till Minecraft. Jag gjorde ’cirkusapan’.

Hur har det varit ett jobba med ett skin pack för Minecraft?

– Lätt på sitt sätt och svårt på ett annat. Texturerna är väldigt enkla så mycket handlar bara om färger. Det blir dock svårare med att göra det snäppet bättre. Eftersom vi har så få pixlar så blir det en utmaning att representera djup och mönster.

Vad är planen för resten av praktiken på House of How?

– Tja, fortsätta jobba på mina uppgifter. Vi ska kanske få åka på Minecraft-konferens snart. Det blir spännande att möta andra som gör samma sak.

Vad är din plan framåt efter utbildning och praktik?

– Jag har fått jobb här på HoH som ’Junior Visual Designer’ så jag ska jobba med det. Vi ska göra lite saker i framtiden jag inte kan berätta om men sen så kommer vi nog göra mer än Minecraft.

– Några klasskamrater försöker starta en egen studio också så finns ju möjlighet där i framtiden.

Ladda ned ’The Night Shift’ här.

De andra studerande som gör sin praktik på House of How och som varit med och jobbat på ’The Night Shift’ är Bilal Zubeidat, Edvard Silén, Oscar Svahn, Arvid Svensson Stenersjö, Miléd Hammoud, Marcus Josefsson, Tobias Lundin, Kim Milbers, Niklas Marklund och Tom Lindström.

Är du också intresserad av indiespelutveckling? Läs mer om utbildningen Indiespelutvecklare i Boden här. Garanterat studentboende finns.

Du kanske även är intresserad av

Intervju

Intervju med Jesper Wallerborg – Frilansande Illustratör, kommunikatör och Immersive Producer.

Vad gör egentligen en Immersive Experience Creator? Och varför kan det vara bra med katastrofala misslyckanden?

Intervju

Intervju med Ola Björling – ledningsgruppsmedlem för Immersive Experience Creator

Ola Björling har arbetat med VR/AR under många år och har samlat på sig gedigen erfarenhet av skapande inom Immersiva medier. Idag sitter han bland annat i ledningsgruppen för vår utbildning Immersive Experience Creator och ser fram emot att få dela med sig av sin kunskap till alla studerande.
Ta reda på vad Ola har att säga om utbildningen och vad det innebär att arbeta med Immersivt berättande!

Intervju

Intervju med Jessica Thorelius, medgrundare av DVA Creative Technology Studio

När jag kommer in på DVA:s kontor på Södermalm i Stockholm slås jag direkt av den sköna atmosfären. Inte bara på grund av de stora, öppna ytorna, utan också den härligt avspända stämningen mellan de människor som pratar och utbyter idéer över skrivborden. Den bejakande energin är påtaglig och genomsyrar hela arbetsplatsen. Jag är här för att träffa Jessica Thorelius, medgrundare till DVA och ledningsgruppsmedlem för utbildningen Immersive Experience Creator på Changemaker Educations. DVA är en kreativ, teknisk byrå som fokuserar på immersiva upplevelser - berättande med hjälp av AI/VR/AR som verktyg.

Jessica möter mig i dörren med ett stort leende och leder mig in i konferensrummet där vi slår oss ner. Hon känns erfaren och naturligt avspänd inför vår intervju, vilket får mig att genast släppa den nervositet jag känt inför vårt möte.