fbpx
Spotlight oktober 23, 2020

Nominera till Elisabeth Tegner-stipendiet 2020 – lyft din kvinnliga tech-förebild

För tredje året ska Elisabeth Tegner-stipendiet delas ut till en kvinnlig förebild inom tech- eller spelbranschen. Nominera din förebild idag!

För tredje året ska Elisabeth Tegner-stipendiet delas ut till en kvinnlig förebild inom tech- eller spelbranschen. Stipendiet stiftades 2017 av Changemaker Educations och Futuregames med ambition att inspirera fler kvinnor att välja en karriär inom tech, och för att uppmärksamma Elisabeth Tegners långa erfarenhet inom branschen. Stipendiaten kommer att motta 10 000 kr av Changemaker och tillkännages i slutet på november vid ett Futuregames live sessions-event. Nominera din kvinnliga förebild här.

– Jag ser fram emot möjligheten att lyfta ytterligare en kvinnlig förebild inom spel- och techbranschen. Kompetensbristen inom branschen hämmar utvecklingen av industrin. Att locka unga kvinnor att välja teknikyrken ser jag som en jätteviktig uppgift. Det behövs både kvinnligt och manligt perspektiv för att industrin ska utvecklas, säger Elisabeth Tegner.

Elisabeth Tegner har varit verksam inom IT- och spel-branschen sedan tidigt 90-tal, och började då att forska kring både rave- och hackerkulturer. Hon har även varit med och tagit fram ett antal högre utbildningar, bland annat spelutbildningen Futuregames. Under hela sin karriär har hon haft som mål att få fler kvinnor att intressera sig för IT-branschen, och att starta eget.

Det första Elisabeth Tegner-stipendiet delades ut till speldesignern Tove Lindholm på Snowprint Studios vid Geek Girl Meetups riksevent 2017. Det andra stipendiet delades ut till spelutvecklaren Mehrnaz Amanat Bari på Frostbite Engine i samband med Womengineer Awards 2018.

Nomineringarna till årets Elisabeth Tegner-stipendium öppnade i samband med Tidsvåg – en virtuell spelfest som anordnades tillsammans med Internetstiftelsen för att fira kvinnor och kvinnors framgångar inom spel. Till stipendiet går det att nominera kvinnor som gjort skillnad inom tech- och spelbranschen och som inspirerar andra att göra detsamma.

I juryn sitter utöver Elisabeth själv även Emelie Fågelstedt, digital strateg vid Fågelstedt Kommunikation och medgrundare Svenska Nomader, Susanne Fuglsang, Innovation Catalyst/CEO Innovation Pioneers, samt Mehrnaz Amanat Bari, spelutvecklare Frostbite Engine.

Nominera en kvinnlig förebild inom tech- eller spelbranschen till årets Elisabeth Tegner-stipendium. Årets stipendiat kommer att tillkännages och priset delas ut vid ett Futuregames live sessions-event i slutet på november. Nominera via följande Google-formulär.

elisabeth tegner-stipendiet

Mehrnaz Amanat Bari tilldelades stipendiet 2018

 

Tove Lindholm och Elisabeth Tegner håller upp stipendiet

Tove Lindholm tilldelades stipendiet 2017