fbpx
Intervju februari 28, 2018

Tidigare elev: Sabrina Miao jobbar som utvecklare på tretton37

Sabrina Miao jobbar idag med webb- och mobilutveckling på tretton37, ett av Stockholms mest omtalade konsultföretag. Hon började läsa till webbutvecklare e-handel hos Changemaker Educations hösten 2015.

Sabrina Miao jobbar idag med webb- och mobilutveckling på tretton37, ett av Stockholms mest omtalade konsultföretag. Hon började läsa till Webbutvecklare e-handel hos Changemaker Educations hösten 2015. Vi fick möjlighet att prata med henne om varför hon valde att studera webbutveckling, hur det var att söka jobb efter utbildningen och hur hon tror att e-handelsbranschen kommer att utvecklas framöver.

– En anledning till att jag valde att bli utvecklare är att det aldrig är tråkigt på jobbet. Det finns alltid ny teknik, nya projekt, nya team. Du måste alltid utmana dig själv att lära dig någonting nytt, berättar Sabrina Miao.

Varför valde du att studera till webbutvecklare inom e-handel? 

Jag har många vänner som jobbar som utvecklare och jag började intressera mig för utveckling via dem. När jag letade efter utbildningar som erbjöd programmering hittade jag till Changemaker Educations. Jag började plugga vid skolan i september 2015.

Vad var det bästa med utbildningen?

Jag tror att den bästa delen av utbildningen var möjligheten att träffa personer som redan jobbade i branschen. Vi fick ta del av insikter och erfarenheter från det faktiskt arbetslivet genom våra lärare.

Varför är e-handel ett område som intresserar dig?

Jag kommer från Kina och e-handel är något som ligger mig varmt om hjärtat, jag är van vid den bekvämlighet som e-handel innebär. Jag vill själv vara med och bidra till att göra livet enklare för fler på olika sätt genom att jobba med utveckling inom e-handel.

Hur var det att hitta jobb efter utbildningen?

Jag började leta efter ett jobb direkt efter det att vi gick ut. Jag hade fått hands-on erfarenhet från LIA-perioden under utbildningen, och hade därför redan arbetserfarenhet när jag sökte jobb. Det var en stor fördel när jag sökte juniora roller.

Har du några framtidsspaningar om e-handelsbranschen som du kan dela med dig av?

Idag finns redan e-handeln på alla våra enheter och jag tror att mobiltelefonen kommer bli en ännu populärare kanal för att göra köp online framåt. Det kommer att dyka upp många många fler möjligheter att handla via mobila hemsidor och mobilappar.

Tidigare var det många som talade om att e-handeln skulle innebära döden av den fysiska butiken, men jag tror inte att det kommer att hända. Jag tror att kombinationen mellan den fysiska butiken och en online-butik är fantastisk. Den fysiska butiken är till för att visa upp produkter eller för att kunna hämta ut de produkter som köps online.

Sen tror jag att vi framåt kommer att se hur e-handeln fortsätter att utvecklas med modern teknik för att skapa en ännu bättre användareupplevelse, t.ex genom AI och IOT.