fbpx
Intervju mars 2, 2020

Tre snabba med Sebastian Sjöberg – antropolog och kartmakare på innovationslabbet 10X Labs.

Sebastian handleder våra Experience Design studerande i deras nuvarande kurs och vi har såklart tagit chansen till en kort intervju!

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Antingen skapar och designar jag läroverktyg enligt vår plattform “How to map the future”, eller så tillämpar jag det tillsammans med våra klienter och lär företag hur man uppfinner saker som borde finnas. Vi skapar alltså kurser och läroprocesser. Sammanfattningsvis kan man säga att mitt jobb är att lära ut innovationsteori i praktiken.
 
Du undervisar nu klassen Experience Designer 19. Vad gör en Experience Designer?
– Det finns ett yrke och en industri som kallar sig för UX-designers, men jag skulle påstå att en Experience Designers uppgift och arbete bör bestå av att designa gränssnitt mellan vad som är tekniskt möjligt men ännu inte demokratiserat, allmänt spritt och accepterat.
 
Varför är yrkesrollen viktig för vårt samhälle?
– De hjälper till att snabbare få människor att anamma mer effektiva sätt att göra saker på, så att vi kan skapa en bättre värld. Det görs genom att aldrig backa och alltid innovera på höjden för att kunna göra mer med färre resurser. De bidrar till att bygga den värld vi vill leva i.
Blev du inspirerad att söka utbildningen Experience Designer? Utbildningen finns i både Stockholm och Karlstad och du kan läsa mer om här!

Du kanske även är intresserad av

Intervju

Intervju med Jesper Wallerborg – Frilansande Illustratör, kommunikatör och Immersive Producer.

Vad gör egentligen en Immersive Experience Creator? Och varför kan det vara bra med katastrofala misslyckanden?

Intervju

Intervju med Ola Björling – ledningsgruppsmedlem för Immersive Experience Creator

Ola Björling har arbetat med VR/AR under många år och har samlat på sig gedigen erfarenhet av skapande inom Immersiva medier. Idag sitter han bland annat i ledningsgruppen för vår utbildning Immersive Experience Creator och ser fram emot att få dela med sig av sin kunskap till alla studerande.
Ta reda på vad Ola har att säga om utbildningen och vad det innebär att arbeta med Immersivt berättande!

Intervju

Intervju med Jessica Thorelius, medgrundare av DVA Creative Technology Studio

När jag kommer in på DVA:s kontor på Södermalm i Stockholm slås jag direkt av den sköna atmosfären. Inte bara på grund av de stora, öppna ytorna, utan också den härligt avspända stämningen mellan de människor som pratar och utbyter idéer över skrivborden. Den bejakande energin är påtaglig och genomsyrar hela arbetsplatsen. Jag är här för att träffa Jessica Thorelius, medgrundare till DVA och ledningsgruppsmedlem för utbildningen Immersive Experience Creator på Changemaker Educations. DVA är en kreativ, teknisk byrå som fokuserar på immersiva upplevelser - berättande med hjälp av AI/VR/AR som verktyg.

Jessica möter mig i dörren med ett stort leende och leder mig in i konferensrummet där vi slår oss ner. Hon känns erfaren och naturligt avspänd inför vår intervju, vilket får mig att genast släppa den nervositet jag känt inför vårt möte.