fbpx

Frontend Developer – Diplomkurs – Online

Branschen behöver Frontend-utvecklare!

Frontend Developer öppnar dörrar för en ny karriär inom webbutveckling och webbdesign. HTML, CCS, Javascript och Publishing är ledord i utbildningen. Kompetenser som du kan fortsätta utveckla hela livet och som efterfrågas starkt i digitaliseringens fotspår. Vi ger dig den kunskapsstart du behöver.

OBS! Alla avgiftsfria platser är nu fullbelagda. Kontakta oscar@cmeducations.se för information om platser mot avgift.

Vad är Frontend Developer?

Diplomutbildning inom YH på halvfart (50 % av heltid) under totalt 20 veckor

Online-utbildning med föreläsningar, handledning och projektarbeten

Professionella föreläsare och handledare direkt från näringslivet och digitala projekt

Avgiftsfri och kvalitetskontrollerad – YH finansierar kursavgiften och kvalitetssäkrar

CSN-berättigad – ansök till CSN när du vet att du är antagen om du vill säkra studiemedel

Changemaker Educations – utbildningsanordnare inom YH, folkhögskola och näringsliv

50 yh-poäng, kursintyg och diplom från Changemaker Educations och Yrkeshögskolan (YH)

 

Vem är du som går utbildningen?

Frontend Developer är för dig som vill ta ett första steg för att utveckla och stärka din kompetens inom webbutveckling och webbdesign. Du kan vara junior med viss datorvana eller yrkesverksam i behov av att komplettera din kompetensprofil med kunskap i frontend. Diplomutbildningen lämpar sig också för dig som har IT-kompetens inom andra områden.

Du som söker ska ha god datorvana och någon form av erfarenhet av programmering. Du kan exempelvis ha programmering 1 eller webbutveckling 1 från gymnasiet, eller motsvarande kunskaper som du har fått på annat sätt. Du kan också ansökan enligt 20%-regeln om du ej har gymnasiebetyg. Välkommen att mejla oscar@cmeducations.se om du har frågor om din ansökan.

Vad kostar utbildningen?

Vi har 30 platser som finansieras av MYH (Myndigheten för yrkeshögskolan). Dessa platser är därför avgiftsfria för dig som deltar, samt att de är CSN-berättigade. Anmälan är bindande och det är först till kvarn som gäller för alla som är fullt behöriga. Utöver de 30 avgiftsfria platserna kan vi erbjuda extra platser för      21 000 SEK per deltagare. Vi har också möjlighet att skräddarsy utbildningen för företag och organisationer, minimum 10 deltagare, enligt separat avtal och pris.

Hur ansöker du?

Alla avgiftsfria platser är nu fullbelagda. Kontakta oscar@cmeducations.se för information om platser mot avgift.

 

Du laddar upp ditt gymnasiebetyg och CV/personligt brev i din ansökan. Du behöver antingen ha Webbutveckling 1, Programmering 1 eller motsvarande kunskaper, samt tala och skriva fullgod svenska.

Om vi har kompletterande frågor kontaktar vi dig via mejl, ex om du ansöker enligt 20%-regeln. Om din ansökan är komplett och motsvarar arbetslivets behov återkommer vi inom max fyra (4) arbetsdagar via mejl med ett antagningsbesked. Du tackar ja till din plats inom fyra (4) arbetsdagar.

Hur genomför vi utbildningen?

Frontend Developer är en diplomutbildning inom YH om totalt 50 yh-poäng. Kursen genomförs på halvfart (50 % av heltid) under totalt 20 veckor online och/eller blended (flipped classroom). Just nu helt online under 2020 pga corona.

Kursen startar måndag 8 juni. Sommaruppehåll 6/7 – 7/8. Höststart måndag 10 augusti och examen fredag 27 november. På examensdagen erhåller du utbildningsbevis och diplom efter genomgångna kurser med godkända resultat.

Fasta föreläsningstillfällen är 2-3 ggr per vecka. Däremellan jobbar du och ditt team med tillämpning och fortsatt lärande på vår digitala läroplattform.

Diplomutbildningen bedrivs på halvfart vilket innebär att du bör lägga ner 20 timmar per vecka för att klara kunskapsmålen. Av dessa 20 timmar är ca 6 timmar lärarledda och 14 timmar sker i projektform tillsammans med dina studiekamrater. Kunskapskontroller sker löpande under varje kursmoment i utbildningen. Kunskapskontrollerna har olika former såsom ex.vis rapporter, reflektioner, presentationer, muntliga prov och skriftliga prov.

Föreläsningar, handledning och projektarbeten varvas i realtid och med inspelningar. Parallellt med undervisningen jobbar kursdeltagarna i distribuerade teams (online-teams) som planerar och driver projekt via skolans digitala läroplattform. Alla föreläsare och handledare är professionellt verksamma webbutvecklare och utbildare inom frontend-utveckling.

Utbildningen genomförs i samverkan med skolans ledningsgrupp för Webbutvecklare E-handel. Ansvarig utbildningsanordnare är Changemaker Educations och utbildningen finansieras och kvalitetssäkras av MYH (Mydnigheten för Yrkeshögskolan).

Kursöversikt

1. Introduktion till HTML 15 yh-poäng

2. Introduktion till CSS 15 yh-poäng

3. Introduktion till Javascript 10 yh-poäng

4. Publicering av hemsida 10 yh-poäng

Läs mer i vår kompletta utbildningsplan som du hittar här;

Utbildningsplan

Välkommen att kontakta mig direkt om du har frågor !

Ledningsgruppen för Webbutvecklare E-handel

Genom Oscar Lindqvist / Utbildningsledare oscar@cmeducations.se

Frontend Developer – Diplomkurs – Online

Studiestöd CSN : Yes
Ort: Distans
Övrig information

Avgiftsfria platser fullbelagda.
Endast ett fåtal platser kvar mot avgift.
- Avgift 21 000 kr
- Kursstart måndag 8 juni

Utbildningsledare