fbpx
Program // YH-poäng: 300

Agile Project Manager – Stockholm

"Agile Project Manager" har kunskaper om agil och plandriven projektmetodik, samt färdighet att kombinera och prioritera utifrån kundens och projektets behov. Vi lär dig hur teamet fungerar mest effektivt och vilken sorts ledarskap du ska tillämpa i olika situationer.

Allt fler företag har behov av en ”Agile Project Manager” för att leda team och projekt agilt och framgångsrikt. En Agile Project Manager har kunskaper om agil och plandriven projektmetodik, samt färdighet att kombinera och prioritera utifrån kundens och projektets behov. Satsa på en framtidskarriär i höst!

 

Plugga på Södermalm

Plugga hos oss i House of Change på Södermalm i Stockholm. Här har du nära till allt i huvudstaden. Vår skola ligger i det gamla Neumüllerbryggeriet, ett stenkast från SOFOs butiker och serveringar (t-bana Medborgarplatsen).

Agila TEAM och Företag behöver dig

Genom att utbilda dig till ”Agile Project Manager” får du en unik kompetensmix som är starkt efterfrågad på arbetsmarknaden. Agile Project Manager kombinerar kommunikation och ledarskap med moderna projektmetoder.  Genom korta avstämningar coachar du teamet och anpassar projektarbetet till de förändringar som påverkar projektet. Ditt ledarskap anpassas till att hantera förändring. Du lär dig också att planera och leda projektet i samarbete med kunden och med kundens mål och affärsnytta som ledstjärnor för hela ditt team.

Du får lära dig hur team fungerar samt vilken sorts ledarskap du ska tillämpa i olika situationer. Du lär dig kommunikation som hjälper teamet att komma vidare i arbetet. Mer specifikt lär du dig agila och plandrivna projektmetoder, personligt och situationsanpassat ledarskap, change management, teambuilding, gruppdynamik, projektkommunikation, time management, målstyrning, konflikthantering och mycket annat.

Exempel ur utbildningsplanen;

Affärsmannaskap
Agila processer och projektmetoder
Förändringsledning
Kommunikation
Ledarskap, gruppdynamik och coaching
Teamkunskap och processledning
Workshopledning, modellering, visualisering
Product Management
Kravhantering och förstudier

25 % LIA (Lärande i arbete, praktik)

Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete, praktik, internship) hos ledande branschföretag. LIAn fördjupar och breddar ditt lärande och du får arbetserfarenheter som krävs för att utveckla dagens och morgondagens agila metodik och ledarskap. Du bygger ditt nätverk och skapar relationer med framtida arbetsgivare redan under studietiden.
Vi samarbetar med en rad företag gällande LIA, projekt, branschevents, föreläsningar och rekrytering, exempelvis; Spotify, Agiltech, Nox Consulting, Cogs Creative, Inceptive, Pronto, Umbrella, Ramirent, Front IT, Sogeti, Snow Software.

AGIL KOMPETENS ÄR StarkT EFTERFRÅGAD

Agila projektledare efterfrågas starkt. Sverige behöver minst 4600 projektledare med agil kompetens på fyra års sikt (rapporten ”IT-kompetensbristen). En undersökning bland 1400 svenska verksamheter, visar att 83 procent av dessa ökar satsningarna inom digital kompetens de kommande tre åren (Visma). Yrkesrollen ”agil projektledare” behöver bredare övergripande kompetens inom Data/IT, tillsammans med ökad kunskap om kundnytta och förmåga att leda och driva team i stora komplexa IT-projekt. Vår utbildning ”Agile Project Manager” möter arbetslivets rekryteringsbehov och ger den kompetensprofil du behöver att jobba och utvecklas i en spännande, dynamisk ledarroll.

Vi ger dig rätt kompetensprofil

Vi samarbetar med en rad företag och organisationer som alla uttrycker ett växande behov av agila ledare och agil kompetens. Vi har samlat några av branschens mest kunniga ledare, managers och föreläsare inom agil metodik, affärsutveckling, management, ledarskap och projektstrategi. Du får möjlighet att utbilda dig till en av framtidens vassaste agila managers. Du sätter själv ribban för hur långt du vill nå under dina två år hos oss.

Utbildningsplan och yrkeshögskoleexamen

Efter avslutade och godkända studier erhåller du yrkeshögskoleexamen om totalt 300 yh-poäng, vilket motsvarar 1,5-års heltidsstudier. Din utbildningsplan godkänns och övervakas av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) som har höga krav på kvalitet och lärprocesser. Changemaker Educations ansvarar för planering, genomförande och utveckling av din utbildning.  Du som studerar har en utbildningsledare som koordinerar din utbildning och fungerar som din kontaktperson under studietiden.
>> Läs mer om MYH på www.myh.se
>> Länk till utbildningsplan

Vad arbetar du som efter utbildningen?

Att jobba som ”agile project manager” innebär att du planerar och genomför agila projekt i nära dialog med kunden. Utbildningen ger dig verktyg att effektivt och ansvarsfullt leda och driva agila team. Exempel på yrkesroller är:

  • Agile Project Manager
  • Agil projektledare
  • Scrum Master
  • Processledare
  • Teamledare
  • Teknisk projektledare
  • IT-projektledare

Ledningsgruppen för AGILE PROJECT MANAGER

Din utbildning har en ledningsgrupp som säkerställer branschkontakter, utveckling och kvalitet genom hela utbildningsprocessen. Ledningsgruppen träffas två gånger per termin och innefattar arbetsgrupper för olika områden, exempelvis pedagogik och LIA. Studerandeinflytande säkerställs genom att två eller flera studerande ingår i ledningsgruppen och representerar alla som går utbildningen.

Ledningsgruppen består av representanter från näringslivet, skolledningen, allmänna skolväsendet, universitet/högskolan, branschorganisationerna och de studerande. Medlemmarna ges full insyn i utbildningen och pågående projekt. En av ledningsgruppens uppgifter är att säkra att utbildningen omfattar den kompetens och de kunskapsområden som motsvarar arbetsmarknadens behov.

 

Ledningsgruppen består idag bl.a. av:

Joel Axelsson, Changemaker Educations

Ruud Sera, Changemaker Educations

Alexander Eklund Ågren, Changemaker Educations

Elisabeth Ericson, Lindfors & Co

Hanna-Karin Grensman, Grensman & Grensman

Elina Hermin, Changemaker Educations

Janette Jealmo, Agiltec AB

David Leander, Nox Consulting

Ludvig Myrenberg, Franska skolan/lärarbyrån

Anna Möller, Changemaker Educations

Leif Östman, Iptor Supply Chain System

Jeanette Jealmo, Agiltech,

Helena Walin, Arbetsförmedlingen

Gunilla Sunnros, Masterplan

Carina Höyheim, Metier

David Leander, Nox Consulting

Vendela Hauta-Aho, One Agency Sweden AB

Linn Ringbom, Spotify

Payman Riahi, Sogeti

Charlotta Rydholm, Tobegin

Catharina Boston Cronholm, Changemaker Educations

 

 

Välkommen med din ansökan!

Tveka inte – mejla eller ring om du har frågor;
Alexandra Törmanen (utbildningsledare) alexandra@cmeducations.se

Vem är behörig?

Du som har en gymnasieexamen med en6 och sv2, samt minst ett (1) års relaterad yrkeserfarenhet inom data/IT eller IT-relaterat område är välkommen att ansöka. Exempel på områden som når kraven på yrkeserfarenhet är: projektledning och eller arbete i agila projektteam, affärsutveckling, marknadsföring, försäkring, kundservice, systemutveckling, webbutveckling, organisationsplanering eller motsvarande.

OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många andra sätt, du kanske har studerat vidare eller arbetat med engelska som koncernspråk eller med ledarskap och team. Du kan också ansökan enligt 20%-regeln om du ej har en gymnasieexamen. Ring eller mejla så berättar vi mer.

Hur ansöker du?

Ansökningsperioden är öppen och antagning sker löpande.
Här fyller du i alla uppgifter du kan och laddar upp de dokument som krävs. Gymnasiebetyg är obligatoriska att ladda upp om du ej söker enligt 20%-regeln. Dokument som styrker din relaterade arbetserfarenhet minst ett (1) år är obligatoriska. Om du vill hänvisa till reell kompetens (utanför gymnasieskolan) behöver du styrka detta med rätt dokument. Övriga dokument inklusive särskilt prov (skriftligt prov, CV, arbetsintyg) är frivilliga att ladda upp. Tänk på att dina meriter stärker dina möjligheter att bli antagen då vi har totalt 30 platser.

*Sen ansökan
Även om sista ordinarie ansökningsdatum har passerat för denna utbildning tar vi fortfarande emot sena ansökningar. Din ansökan kommer att behandlas när den är komplett och inskickad i kronologisk ordning och i mån av plats. Besked kring antagning kommer att lämnas löpande under sommaren. Sök redan idag för att öka dina chanser att bli antagen.

Vad händer efter att du har lämnat in din ansökan?

Vi behandlar sena anmälningar till utbildningen löpande. Om vi har restplatser kvar på utbildningen och du är behörig kan det bli aktuellt att vi skickar dig antagningsbesked via yh-antagning.se. Du har då 4 dagar på dig att tacka Ja från det att du får erbjudande om en plats.

>>Du kan ladda ner det skriftliga provet här!

Lycka till med din ansökan så hoppas vi på 1,5 intensiva och lärorika år tillsammans!
Ledningsgruppen, LIA-företagen och Changemaker Educations

Agile Project Manager – Stockholm

YH-poäng: 300
Studiestöd CSN : Yes
Kursstart: 14/09/2020
Ort: Stockholm
Övrig information

Ansökningsperiod: 03/02-01/06

Utbildningsledare

Alexandra Törmanen
alexandra@cmeducations.se

Vad gör en Agile Project Manager?