Foodmaker

Foodmaker är en folkhögskoleutbildning som stärker studentens kompetens inom urban matproduktion.

Tillsammans med Fristads Folkhögskola genomför vi en utbildning inom urban matproduktion.

Fristad Foodmaker är en folkhögskoleutbildning som stärker studentens kompetens inom urban matproduktion. I augusti 2018 startade den femte utbildningsomgången. Syftet med kursen är att få studenterna att tänka i nya banor, allt lyfta blicken och titta mot framtiden, samtidigt som vi fokuserar på vad vi kan göra redan idag. Ett viktigt mål är att skapa nya nätverk. Ett annat är att gå från ord till handling.

Utbildningen är en unik möjlighet för dig som vill få en teoretisk och praktisk överblick över den lokala matproduktionen och matkulturen. Vi berör allt från odling, djurhållning och förädling till aktivism, konst, politik, omställning och affärsutveckling.

Utbildningen genomförs av Fristads Folkhögskola i samarbete med Changemaker Educations AB. Utbildningen är CSN berättigad.. Den består av ett antal träffar med eget arbete emellan träffarna, ett antal helgträffar. Löpande projektarbete. Studenten förväntas studera på halvtid (50%). Sker i Borås med omnejd.

Kort beskrivning
Foodmaker är en 30 veckors (50%) folkhögskoleutbildning som stärker studentens kompetens inom urban matproduktion. Utbildningen genomförs av Fristads Folkhögskola i samarbete med Changemaker Educations AB och nätverket Food Lab West och andra lokala partners i Borås med omnejd och Göteborg. Genomförs företrädesvis med kvällsträffar och helgträffar med eget arbete emellan träffarna.

Läs mer på Foodmakers sajt: www.foodmaker.se

UTBILDNINGSINNEHÅLL – TEMAN (prel)

  • URBANA MATRÖRELSER – Aktivism, DIY, konst, politik, lokal mat i globalt sammanhang
  • JÄSNING/SYRNING – Vad händer i processen? Testa och smaka.
  • DJURHÅLLNING OCH KÖTT – Hur går det till? Hur styckas ett lamm?
  • DESIGNING GOOD LIFE – Mat och design, vad är det? Designa måltiden som social mötesplats?
  • ODLING – Få grundläggande kunskap om säsongens moment i en odlingsbädd.
  • KONCEPTUTVECKLING OCH PAKETERING – Skapa koncept, paketera tjänster, leverera produkter och tjäna pengar… vad händer på den urbana scenen?
  • DEN HÅLLBARA MATEN – Omställning, hållbar utveckling, staden, landet och maten…
  • LIFE ON MARS – Mat, ny teknik, framtiden. 3D-printing, växthusskrapor, överlevnad, dystopi…

Foodmaker

Studiestöd CSN : Yes
Ort: Göteborg

Utbildningsledare