fbpx

Indie Game Developer – Boden

En av Sveriges bästa yrkesutbildningar inom indiespelutveckling: Indie Game Developer powered by Futuregames!

Drömmer du om att arbeta som indiespelutvecklare på ett spelföretag eller som egenföretagare? På den här unika yrkesutbildningen ges du alla verktyg att efter examen starta eget eller få jobb hos en befintlig spelstudio.

Indie Game Developer är en 2-årig yrkesutbildning med 25 platser. Lärare med spelandet i blodet. Du lär dig på riktigt med skarpa uppdrag och spelprojekt från spelbranschen. Teori, spelprojekt och 20 veckors praktik ger dig både kunskaper och kontakter för att kunna arbeta som speldesigner eller spelprogrammerare direkt efter utbildningen. Sen starten 2017 har fler än 100 spelprojekt genomförts och just nu kör är Team 2 och Team 3 tillsammans!

Utbildningarna har tagits fram tillsammans med dataspelsbranschen, den regionala spelorganisationen Arctic Game Lab och alla spelutvecklingsbolag i norrland. Utbildningarna har som mål att du ska kunna gå rakt ut i arbete antingen som anställd eller egenföretagare efter avslutad utbildning. Under de två åren kommer du, förutom att få teori om spelutveckling, även att göra en mängd spel, arbeta upp en portfolio samt pitcha spelidéer och spelkoncept för yrkesverksamma spelutvecklare. I utbildningen ingår även 20 veckors praktik på spelföretag och årliga studieresor.

Förankringen i spelbranschen har uppmärksammats både medialt och av kända spelstudios runt om i världen. Detta har gjort att både internationella och nationella spelstudios som exempelvis Glorious Games Group, House of How och Wanderworld har etablerat sig i Sävast, Boden för att ta del av den kunskap som utbildas på plats.

Plugga hos oss i Boden – Boden Gamecamp. Vi är på Boden Business Park med både restaurang och träningsmöjligheter samt de två systerutbildningarna QA / Game Tester och Webbutvecklare E-handel. Och nära till spelbranschen – våningen ovanför sitter bl.a spelföretagen Wanderword och House of How! Och vi ordnar bostad!

>> Läs mer om Boden Game Camp

Utbildningen ställer inga formella krav på förkunskaper inom området men ett stort intresse och gärna erfarenhet av spelutveckling, spelproduktion sen tidigare förväntar vi oss att du har! Och att du vill göra allt för att bli spelutvecklare!

Huvudman för utbildningen är Sunderby Folkhögskola. Futuregames / Changemaker Educations ansvarar för genomförandet.

Indie Game Developer – Boden

Studiestöd CSN : Yes
Kursstart: 19/08/2020
Ort: Boden / Luleå
Övrig information

Sista ansökningsdag är 1 juni

Utbildningsledare

Gör skinpack till Minecraft på praktiken