Indie Game Developer – Boden

Sveriges första yrkesutbildningar inom indiespelutveckling bedrivs tillsammans med Sunderby Folkhögskola i Boden.

Indiespelutvecklare speldesigner / spelprogrammerare är en 2-årig yrkesutbildning med 25 platser. Lärare med spelandet i blodet. Du lär dig på riktigt med skarpa uppdrag och spelprojekt från spelbranschen. Teori, spelprojekt och 20 veckors praktik ger dig både kunskaper och kontakter för att kunna arbeta som speldesigner eller spelprogrammerare direkt efter utbildningen.

Utbildningarna har tagits fram tillsammans med dataspelsbranschen, den regionala spelorganisationen Arctic Game Lab och alla spelutvecklingsbolag i norrland! Utbildningarna har som mål att du ska kunna gå rakt ut i arbete antingen som anställd eller egenföretagare efter avslutad utbildning. Under de två åren kommer du, förutom att få teori om spelutveckling, även att göra en mängd spel, arbeta upp en portfolio samt pitcha spelidéer och spelkoncept för yrkesverksamma spelutvecklare. I utbildningen ingår även 20 veckors praktik på spelföretag och årliga studieresor.

Förankringen i spelbranschen har uppmärksammats både medialt och av kända spelstudios runt om i världen. Detta har gjort att både internationella och nationella spelstudios som exempelvis Glorious Games Group, House of How och Wanderworld har etablerat sig i Sävast, Boden för att ta del av den kunskap som utbildas på plats.

Utbildningen ställer inga formella krav på förkunskaper inom området men ett stort intresse och gärna erfarenhet av spelutveckling, spelproduktion sen tidigare förväntar vi oss att du har! Och att du vill göra allt för att bli spelutvecklare!

Indiespelutvecklare i siffror

Spelprojekt under utbildningen: 5 st
Spelprojekt per årskull: ca. 30 st
Picthar per utbildning: 4 st
Totala spelprojekt sedan 2017: 38 st större, ca. 30 st mindre
Pitchar per årskull: ca. 23 st

Huvudman för utbildningen är Sunderby Folkhögskola. Changemaker Educations ansvarar för genomförandet.

Läs mer på www.indiespelutvecklare.se

Indie Game Developer – Boden

Studiestöd CSN : Yes
Ort: Boden / Luleå
Övrig information

Mer info kommer snart.

Utbildningsledare

Gör skinpack till Minecraft på praktiken