Program // YH-poäng: 250

Teknikillustratör

En teknikillustratör förenklar, förklarar och marknadsför genom visuella berättelser som gör vardagen enklare för människor. Läs vår 50-veckors distansutbildning till Teknikillustratör!

På en alltmer globaliserad och digitaliserad värld är bilder, animationer och berättelser effektiva sätt att förklara hur produkter och tjänster fungerar. Det är vad en teknikillustratör gör. Förenklar, förklarar och marknadsför genom visuella berättelser som gör vardagen enklare för människor.

En teknikillustratör lyssnar på kunden, analyserar behov och skapar budskap som återberättas visuellt – tydligt, enkelt och attraktivt. Med rätt metod utifrån sammanhang och önskat resultat.

Du hjälper till exempel ledningsgrupper att fatta rätt beslut, marknads- och försäljningsavdelningar att lyckas bättre, kunder att förstå och använda sina produkter, montörer att montera på rätt sätt, servicepersonal att ge bättre service och besökare att hitta rätt.

Vi söker dig som är intresserad av utvecklas i en spännande och föränderlig bransch. Du lockas av digital illustration och att göra saker användbara och lockande genom speltänk (gamification). Du fascineras av samspelet mellan bilder och texter, marknadsföring och storytelling, e-learning och pedagogik, produktion och effektivare arbete. Du kan vara ny eller redan jobba inom branschen, men har en vilja att utvecklas digitalt, visuellt och professionellt.

Utbildningen

Yrkeshögskoleutbildningen är heltid och sker online med 6 st närträffar under året (Arvika, Stockholm och Göteborg). 50 veckor.

Skarpa projekt i nära samarbete dina medstudenter och branschföretag är genomgående i utbildningen. Vi har ett 30-tal företag som vi samarbetar med. Lärare direkt från branschen.

Under 5 veckor genomför du också Lärande i arbete (LIA) direkt på ett eller flera företag. Här får du möjlighet att koppla ihop teori med praktik och knyta viktiga kontakter inför framtida jobb.

Vi främjar också entreprenörskap och stöttar den som vill starta eget.

Vad blir du?

Du blir teknikillustratör med yrkeshögskoleexamen.

Som teknikillustratör kan du bland annat arbeta på teknikinformationsföretag, reklam- och mediebyråer, företagens utvecklings- eller marknadsavdelningar, som konsult och egen företagare. Det är en kreativ framtidsinriktad yrkesroll där branschen har och spås ha ett stort anställningsbehov framöver.

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet för YH-utbildning

Särskilda förkunskaper

Godkänt i någon av följande gymnasiekurser eller dess tidigare motsvarigheter:

 • Affärskommunikation
 • Bild
 • Bild och form 1b
 • Design 1
 • Digitalt skapande 1
 • Entreprenörskap och företagande
 • Entreprenörskap
 • Kommunikation
 • Medieproduktion 1
 • Pedagogiskt ledarskap
 • Personlig försäljning 1
 • Produktionskunskap 1
 • Servicekunskap

VIKTIGT! Har du inte läst någon av de ovan nämnda kurserna – så är du ändå välkommen att ansöka. Vi kan värdera dina kunskaper och se om de motsvarar förkunskapskraven. Dessutom får vi ta in 20 % av de studerande som inte har rätt förkunskaper men som har intresse och talang för att klara utbildningen.

Övrig utbildningsinformation

Utbildningen har pågått sedan 2011 (examinerade: team 11, team 12, team 13, team 14, team 15, team 16, team 17).

 

Teknikillustratör

YH-poäng: 250
Studiestöd CSN : Yes
Ort: Distans
Övrig information

Ingen utbildningsstart hösten 2020.

Anmälan till
Teknikillustratör

Skicka anmälan