fbpx
Intervju april 23, 2018

Välkommen Johanna Schramm, vår nya kommunikatör!

Under våren välkomnar vi flera nya personer till Changemaker Educations, bland dem Johanna Schramm som går in som kommunikatör med fokus på främst Futuregames och våra spelutbildningar.

Under våren välkomnar vi flera nya personer till Changemaker Educations, bland dem Johanna Schramm som går in som kommunikatör med fokus på främst Futuregames och våra spelutbildningar. Vi fick en möjlighet att ställa några frågor till Johanna om vad hennes roll kommer att bli på skolan, hur det är att också jobba på en spelstudio och om hon har några spaningar för framtiden att dela med sig av.

Vad blir din roll på Changemaker Educations?

– Min roll blir som kommunikatör på Changemaker Educations, men med störst fokus på Futuregames. Jag kommer att sköta all extern kommunikation som t.ex. allt vi postar på sociala medier, våra uppdateringar på hemsidan samt att närvara på event och informera om våra utbildningar. Man kan säga att mitt jobb är att visa upp allt häftigt vi gör och är del av!

Vad gjorde du tidigare?

– Jag har en bakgrund i spelbranschen där jag har jobbat med marknadsföring, community management och grafisk design. Jag har även en kandidatexamen i spelgrafik vilket har gett mig bra förståelse för hur spelutveckling fungerar på djupet.

Varför är du intresserad av att jobba med utbildning?

– Det känns bra att få vara med och bidra till att skapa utbildningar som jag själv hade velat gå. Det gör mitt jobb väldigt ”enkelt” att få arbeta med att utveckla program som jag helhjärtat kan stå bakom.

Du kommer jobba parallellt med en spelstudio också – vad tror du är fördelen för skolan med att du har den kopplingen också?

– Det stämmer bra! Jag jobbar även på Neat Corporation, en liten spelstudio som jobbar med VR och släpper sitt första spel Budget Cuts i maj. Jag tror att det är en stor fördel att jobba parallellt då det håller mig uppdaterad på hur branschen ser ut och vilka behov och trender som finns.

Berätta om en trend du tycker är spännande just nu, och hur du tror att den kommer att påverka samhället framöver!

– Det är såklart svårt att inte vara partisk, men det är superspännande att få se hur VR-scenen växer så det knakar. Jag tror att vi kommer att få se mycket häftiga idéer på hur VR kan användas för lösningar även utanför spelvärlden, t.ex. sjukvården och rehabilitering.

Varmt välkommen, Johanna!