fbpx
Nyhet januari 21, 2019

Vi pratar morgondagens arbetsmarknad på NMW

Den 12 februari medverkar Changemaker Educations på Norrbotten Media Week i Luleå genom en dragning med spaningar om morgondagens arbetsmarknad som hålls av skolans frilansande digitala strateg, Emelie Fågelstedt. Föredraget hålls i samarbete med Boden Business Park.

I mitten på februari äger det årliga arrangemanget Norrbotten Media Week rum i Luleå, Boden och Piteå. NMW handlar om att lyfta den norrbottniska kreativiteten och inspirera till nya idéer och projekt i regionen genom filmvisningar, konserter, evenemang och föreläsningar. Med anledning av sitt växande engagemang inom spel och utbildning i Norrbotten kommer Changemaker Educations i år att vara en del av NMW genom ett föredrag om morgondagens arbetsmarknaden och livslångt lärande.

Tisdag den 12 februari mellan kl 09:00 – 10:00 kommer skolans frilansande digitala strateg, Emelie Fågelstedt, att hålla i ett föredrag om ’Digitala nomader och morgondagens arbetsmarknad’. Föredraget äger rum på Kulturcentrum Ebeneser i Luleå och hålls i samarbete med Boden Business Park.

– Digitaliseringen bidrar till att arbetsmarknaden förändras i en snabbare takt än någonsin tidigare, och nya roller och kompetensbeskrivningar dyker upp hela tiden. World Economic Forum talar om att 65% av barn som börjar grundskolan nu kommer jobba med roller som inte ens finns idag, säger Emelie Fågelstedt och fortsätter:

– Under min dragning på NMW kommer jag att prata om de förändringar på arbetsmarknaden som vi ser redan idag och dela med mig av mina egna erfarenheter som frilansare och ’digital nomad’. Lärande blir allt mer centralt för att klara sig på dagens arbetsmarknad. Det blir även viktigare att tillhöra olika typer av nätverk och göra bra saker tillsammans i samarbete med varandra. Där är det också jättespännande att följa det samarbete som Changemaker och Boden Business Park just nu har kring spelbranschen och utbildning i region Norrbotten.

Om föredraget

Digitaliseringen medför att arbetslivet blir mer flexibelt – både när det kommer till arbetsformer och arbetsuppgifter. Idag ser vi hur allt fler människor väljer att frilansa framför en traditionell anställning och den så kallade ’gigeknomin’ växer i Sverige. Genom att ständigt kompetensutveckla sig och nätverka med andra hittar man nya tjänster och färdigheter att erbjuda sina kunder. Communities, både offline och online, blir också allt viktigare för en grupp som annars saknar kollegor.

Samtidigt växer andelen människor som definierar sig som ’digitala nomader’ – bara man har en uppkopplad laptop går det lika bra att jobba från Luleå eller Stockholm som från en strand på Bali. Emelie Fågelstedt är en av grundarna av Svenska Nomader, Sveriges största nätverk för digitala nomader, och delar med sig av lärdomar och insikter från nätverket. Vad kan vi lära från den här gruppen för att bättre förstå hur arbetsmarknaden kommer att se ut imorgon?

Bakgrund

Emelie är frilansande digital strateg med stort intresse för framtidens arbetsmarknad. Hon jobbar sedan fem år tillbaka nära Changemaker Educations som omvärldsbevakare och digital strateg och delar skolans ambition att lyfta livslångt lärande som en viktig samhällsmotor.

Changemaker Educations driver utbildningar inom spelutveckling i Norrbotten i nära samarbete med Boden Business Park och den växande spelbranschen i regionen.

Mer om eventet: Digitala nomader och morgondagens arbetsmarknad

Du kanske även är intresserad av

Intervju

Intervju med Jesper Wallerborg – Frilansande Illustratör, kommunikatör och Immersive Producer.

Vad gör egentligen en Immersive Experience Creator? Och varför kan det vara bra med katastrofala misslyckanden?

Intervju

Intervju med Ola Björling – ledningsgruppsmedlem för Immersive Experience Creator

Ola Björling har arbetat med VR/AR under många år och har samlat på sig gedigen erfarenhet av skapande inom Immersiva medier. Idag sitter han bland annat i ledningsgruppen för vår utbildning Immersive Experience Creator och ser fram emot att få dela med sig av sin kunskap till alla studerande.
Ta reda på vad Ola har att säga om utbildningen och vad det innebär att arbeta med Immersivt berättande!

Intervju

Intervju med Jessica Thorelius, medgrundare av DVA Creative Technology Studio

När jag kommer in på DVA:s kontor på Södermalm i Stockholm slås jag direkt av den sköna atmosfären. Inte bara på grund av de stora, öppna ytorna, utan också den härligt avspända stämningen mellan de människor som pratar och utbyter idéer över skrivborden. Den bejakande energin är påtaglig och genomsyrar hela arbetsplatsen. Jag är här för att träffa Jessica Thorelius, medgrundare till DVA och ledningsgruppsmedlem för utbildningen Immersive Experience Creator på Changemaker Educations. DVA är en kreativ, teknisk byrå som fokuserar på immersiva upplevelser - berättande med hjälp av AI/VR/AR som verktyg.

Jessica möter mig i dörren med ett stort leende och leder mig in i konferensrummet där vi slår oss ner. Hon känns erfaren och naturligt avspänd inför vår intervju, vilket får mig att genast släppa den nervositet jag känt inför vårt möte.