Elisabeth Tegner-stipendiet

Elisabeth Tegner har en bakgrund som kulturanalytiker och forskare inom etnologi specialiserad på tidiga internationella techno- och hackerkulturer. Hon har varit aktiv inom IT-branschen sedan tidigt 90-tal då hon var med och såg hur tekniker som VR och AI växte fram. Elisabeth har haft som ständigt mål under sin karriär att få fler tjejer att välja att arbeta inom IT-området, och att få fler att välja att strata eget företag.

Med en gedigen erfarenhet av konceptutveckling inom framför allt utbildningsområdet var Elisabeth med och startade Sveriges idag främsta spelutvecklarutbildning, Futuregames. Hon har även lagt grunden för Sveriges främsta högskoleutbildning inom spel i Skövde.

Elisabeth Tegner-stipendiet

För att hedra Elisabeth Tegners långa erfarenhet och hennes vision om att få fler kvinnor att välja en karriär inom IT, stiftas Elisabeth Tegner-stipendiet av utbildningsanordnaren Changemaker Educations som delar samma ambition.

Stipendiet kommer att delas ut årligen till en kvinna som gjort en inverkan på IT-branschen med teknik i kombination med konst, design, utveckling eller spel och med kreativitet som drivkraft, och som inspirerar andra genom sina framsteg.

Stipendiaten kommer att belönas med en prissumma på 10 000kr från Changemaker Educations och hedersomnämnande hos Changemaker Educations.

Priset delade ut den 13 maj, 2017 på Geek Girl Meetups riksevent. Läs intervjun med den första stipendiaten: Tove Lindholm regisserar spel

Nomineringen för 2017 är nu stängd.

Tack till alla som nominerat en person till Elisabeth Tegner-stipendiet. För frågor och framtida nomineringar, vänligen kontakta info@cmeducations.se.

tovelindholm_elisabehttegner

Elisabeth_Tegner_raw

Elisabeth Tegner-stipendiet

tidsvag_noll

Utnämningsprocess:

Stipendiaten utses av juryn.
Alla är välkomna att tipsa om framgångsrika IT-kvinnor som förtjänar utmärkelsen.
Det går att nominera sig själv.

Jury:

Elisabeth Tegner, NeoHouse AB
Emelie Fågelstedt, Fågelstedt Kommunikation AB
Susanne Fuglsang, PROMAG,  styrelseledamot Geek Girl Meetup, grundare Geek Girl Plus

Kontakt

För frågor, kontakta emelie@fagelstedt.com.

Mer om Elisabeth Tegner:

Honk Please: En av Sveriges första kvinnor på internet