fbpx

Elisabeth Tegner-stipendiet

Elisabeth Tegner-stipendiet är ett stipendium som delas ut årligen till en kvinnlig förebild inom IT-, tech- eller spelbranschen, med ambition att inspirera fler kvinnor att välja en karriär inom tech. Stipendiaten mottar 10 000kr samt ett hedersomnämnande hos Changemaker Educations.

>> Nominera din förebild 2020 här

Om Elisabeth Tegner

Elisabeth Tegner har en bakgrund som kulturanalytiker och forskare inom etnologi specialiserad på tidiga internationella techno- och hackerkulturer. Hon har varit aktiv inom IT-branschen sedan tidigt 90-tal då hon var med och såg hur tekniker som VR och AI växte fram. Elisabeth har haft som ständigt mål under sin karriär att få fler tjejer att välja att arbeta inom IT-området, och att få fler att välja att strata eget företag.

Med en gedigen erfarenhet av konceptutveckling inom framför allt utbildningsområdet var Elisabeth med och startade Sveriges idag främsta spelutvecklarutbildning, Futuregames. Hon har även lagt grunden för Sveriges främsta högskoleutbildning inom spel i Skövde.

Om stipendiet

För att hedra Elisabeth Tegners långa erfarenhet och hennes vision om att få fler kvinnor att välja en karriär inom IT, stiftades Elisabeth Tegner-stipendiet år 2017 av utbildningsanordnaren Changemaker Educations som delar samma ambition.

Stipendiet kommer att delas ut årligen till en kvinna som gjort en inverkan på IT-branschen med teknik i kombination med konst, design, utveckling eller spel och med kreativitet som drivkraft, och som inspirerar andra genom sina framsteg.

Stipendiaten belönas med en prissumma på 10 000kr från Changemaker Educations och hedersomnämnande hos Changemaker Educations.

Nominera din kvinnliga förebild

Årets nominering öppnar upp den 15 oktober 2020 i samband med Tidsvåg – en virtuell spelfest. Stipendiet kommer att delas ut vid ett virtuellt event senare i höst. Vid frågor maila emelie@cmeducations.se.

>> Nominera via Google Forms här

 

Jury

Elisabeth Tegner, grundare Neohouse
Emelie Fågelstedt, medgrundare Svenska Nomader
Susanne Fuglsang, VD Innovation Pioneers
Mehrnaz Amanat Bari, Frostbite Engine

 


Stipendiat 2017: Tove Lindholm

Det första stipendiet delades ut den 13 maj, 2017 på Geek Girl Meetups riksevent till speldesignern Tove Lindholm.

Intervju med den första stipendiaten: Tove Lindholm regisserar spel
Artikel i Breakit: Tove Lindholm tilldelas nytt tech-stipendium

Stipendiat 2018: Mehrnaz Amanat Bari

Det andra stipendiet delades ut den 12 oktober 2018 på Womengineer Awards till spelprogrammeraren Mehrnaz Amanat Bari.

Intervju med Mehrnaz: Mehrnaz Amanat Bari utmanar normen om programmerare